Kjøttboller i brun saus

31

Kjøttboller i brun saus er nok en god, gammel klassiker for de aller fleste. Når vi lager dette til middag blir jeg alltid fylt med gode minner fra barndommen, og særlig fra de utallige gangene jeg var hos mine besteforeldre. Kjøttboller i brun saus husker jeg at jeg ofte fikk servert hos disse fantastiske personene som har lært meg mye om mat og matlaging.

Kjøttboller i brun saus servert med stekt løk, kokte poteter og andre grønnsaker er en herlig middag som passer alle anledninger.


Kjøttkaker i brun saus

Ingredienser:

 • 1 pk kjøttdeig
 • ¼ løk
 • ½ dl melk eller vann
 • ¼ ts muskat
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • Smør til steking

Brun saus:

 • 5 dl kjøttbuljong
 • 2 ss soyasaus
 • 4 ss smør
 • 4 ss mel
 • Salt og pepper

Slik gjør du det:

 1. Bland kjøttdeigen med finhakket løk, melk/vann og krydder. Sett deigen i kjøleskapet i 5-10 minutter så den blir fast og god.
 2. Smelt smør i en stekepanne på medium varme. Form små kjøttboller ut av deigen og stek de i stekepanna. Hold de ferdigstekte kjøttbollene varme i en ildfastform, enten under aluminiumsfolie eller i stekeovn.
 3. Smelt smør i en kjele for å lage sausen. Når alt smøret er smeltet ha oppi melet og bland godt. Tilsett deretter litt og litt av buljongen, og rør ut så det ikke blir klumper. Smak til med salt og pepper.
 4. Ha kjøttbollene oppi sausen. Pass på at alt er gjennomvarmt.
 5. Server med kokte poteter, grønnsaker og deilig stekt løk!
Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers like this: