Oreokuler

889

Oreokjeks har blitt skikkelig populært etter at det kom til Norge for noen år siden. Kanskje ikke så rart med den gode smaken? Oreokjeks kan som så mange andre kjeks brukes til andre ting enn bare å spise kjeksen. En utrolig enkel godbit man kan lage med oreokjeks er oreokuler! Det er enkelt, godt og man trenger ikke mer enn tre ingredienser for å lage de!


Oreokuler

Ingredienser:

 • 1 pk oreokjeks
 • 100 g lys sjokolade
 • 150 g naturell kremost
 • Hvit sjokolade til pynt

Slik gjør du det:

 1. Kjør kjeks i en food processor. Velg selv hvor lenge du skal kjøre den, jeg liker å ha litt crunch i mine oreokuler så da knuser jeg det ikke helt.
 2. Ha i kremosten sammen med kjeksen i food processoren. Kjør til alt har blandet seg til en jevn masse.
 3. Sett massen i kjøleskapet i 20-30 minutter. Ta massen ut av kjøleskapet og trill til små kuler. En litt stor teskje pleier å være en ganske god størrelse.
 4. Sett kulene i fryseren i rundt 10 minutter.
 5. Smelt sjokolade og gjør klart pynten hvis du vil ha det. På disse bruker jeg hakket hvit sjokolade og noe knust oreokjeks.
 6. Dypp en og en kule i sjokolade og strø over eventuell pynt. Sett på et fat eller en tallerken og sett den i kjøleskapet når du har dyppet og pyntet alle kulene. La den stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: