Uncategorized

Kokosris

1 Mins read

Her hjemme hos oss er ris et av de mest brukte middagstilbehørene vi bruker i hverdagen. Det er kjapt. Det er billig. Og ikke minst, både små og store spiser det! Hovedproblemet med å spise en ting litt for ofte er at man blir utrolig lei av det til slutt. En eller annen gang vil man stoppe opp å innse at det man spiser for ente gang begynner å bli gørrkjedelig. For min egen del leder dette til en ond sirkel med å være matlei og kjøpe frossenpizza i stede. Derfor er det viktig å kunne variere tilbehøret eller gi det en aldri så liten piff. Og det er her kokosrisen kommer inn!

Kokosmelken gir risen en søt og litt kremet smak. Risen egner seg godt til alle typer proteiner, men egner seg nok aller best til fisk, kylling og middager med litt spicy eller asiatiske krydre.


Kokosris (4 pers.)

Ingredienser:

  • 3 dl ukokt ris
  • 2 dl vann
  • 1 boks kokosmelk (ca. 4 dl)
  • 1 ts salt

Slik gjør du det:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele.
  2. Kok på medium varme til all væsken har trukket inn. Rør jevnlig, kokosmelken kan fort svi seg!
  3. Server!

Translate »
%d bloggers like this: