Middag

Tacopai

1 Mins read

Hva er vel en fredag uten den berømte fredagstacoen? Det er det nok mange som spør seg selv når fredagskvelden kommer snikende. En lang uke på jobb eller skole fortjener en verdig avslutning. Men hva med å lage en liten vri? Hva med å lage tacopai og ikke vanlig taco? Denne paien ble veldig godt mottatt i her i huset for noen år tilbake, og har blitt servert mang en gang etter dette. Det fine med denne tacopaien er at man kan velge om man vil kjøpe ferdig bunn og spare litt tid eller om man vil lage bunnen selv. Håper det smaker!


Tacopai

Bunn:

 • 2 dl havregryn
 • 1,5 dl grovt mel (eller annet mel)
 • ½ ts salt
 • 150 g kesam / mykt smør
 • 2 ss sitronsaft

Fyll:

 • 1 pk kjøttdeig
 • 1 løk
 • 2 paprika (gjerne i ulike farger)
 • ½ boks mais
 • 1 boks creme fraiche
 • Ca. 2 dl ost
 • Tacokrydder

Slik gjør du det:

 1. Bunnen: Bland alle ingrediensene godt, enten for hånd eller i en food prosessor. Kjevle ut deigen på litt mel, og trykk den i en smurt paiform. Stikk flere hull i den med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 min. Forstek så paideigen på 200 grader midt i ovnen på ca. 10-15 min. La den avkjøle seg mens du ordner fyllet.
 2. Fyllet: Stek kjøttdeigen sammen med løk og paprika. Rør inn tacokrydderet når grønnsakene begynner å bli myke, og tilsett mais og creme fraiche. Ha fyllet over i den avkjølte paideigen, og strø over ost. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.
 3. Server med en enkel salat!
Translate »
%d bloggers like this: