Sauser, dip & marinader

Aioli

1 Mins read

Aioli er den desidert beste sausen, dipen, dressingen, ja you name it, som finnes. En virkelig god aioli med masse deilig hvitløk tror jeg aldri jeg kommer til å bli lei av. Den er enkel å lage og passer vel omtrent til alt mulig av kjøtt, fisk og grønnsaker. Favoritten min tror jeg må være å dyppe søtpotetfries i en god, hjemmelagd aioli.

Aioli kan man fint lage både for hånd og med en kjøkkenmaskin, og jeg vil sterkt anbefale å gjøre det siste. Første gangen jeg skulle lage aioli fra bunnen av var jeg sikker på at jeg skulle miste armen før jeg hadde kommet halvveis i piskingen. Uansett, håndpisket eller maskinpisket, så vil denne aiolien gjøre måltidet komplett!


Aioli

Ingredienser:

 • 4 eggeplommer
 • 3 ss sitronsaft
 • 4 hvitløksfedd, presset
 • 4 dl olje
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Start med å røre sammen eggeplommene og saltet, til det blir en tykk røre.
 2. Tilsett pepper, hvitløk og 2 ss sitronsaft.
 3. Spe på med en ss olje mens du fortsetter å piske røra. Spe på med en og en spiseskje frem til du har rørt inn all oljen. Aiolien skal hele tiden være blank og glatt, og skal til slutt være så tykk at den holder fasongen.
 4. Smak til om den trenger mer salt, pepper eller sitronsaft.
 5. Ferdig!

1 Comment

Comments are closed.
Translate »
%d bloggers like this: