MiddagVegetar

Nesten Nuggets

1 Mins read

Hjemme hos oss praktiserer vi minimum en kjøttfri middag i uka. Ideen fikk jeg for noen år tilbake når #meatlessmonday virkelig tok av på Instagram. Skeptisk som jeg var bestemte jeg meg for å prøve dette, og var egentlig skråsikker på at fremover ville det alltid bli tomatsuppe og pannekaker til middag på mandager. Men så feil kan jeg ta, og godt er det!

Det florerer av vegetarretter ute på det store internettet, og det er ikke mangel på inspirasjon. Og ikke nok med det, vi så etter en liten stund at vi begynte å spare penger på å velge bort kjøtt i ny og ne også! For å gjøre de kjøttfrie dagene litt mer interessante for barna prøvde jeg meg på å lage yndlingsrettene deres i vegetardrakt, og her er resultatet av eldstemann sin favoritt: Nesten Nuggets!


Nesten Nuggets

Ingredienser:

 • 1 boks kikerter
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 2 egg
 • 1,5 ts oregano
 • 1 klype salt
 • 2 ts olje
 • 70 g strøkavring
 • ½ ts chilikrydder

Slik gjør du det:

 1. Ha alle ingrediensene i en food prosessor, og bland til det blir en grov røre.
 2. Varm olje i en panne.
 3. Lag små nuggets ved å forme små kuler av røra og trykke de forsiktig ned når du legger i stekepanna. Stek til de er faste og gylne på begge sider.
 4. Server med f.eks. pommes frites og aioli.
Translate »
%d bloggers like this: