Bakst

Kanelsnurrer

1 Mins read

Hva er vel bedre enn ferske, nystekte kanelsnurrer en mørk regnværsdag? Eller et stort fat med de duftende bollene i en barnebursdag? Uansett når og hvor du treffer på en kanelsnurr må du innrømme at: KANELSNURRER ER DIGG! De deilig, søte snurrene passer til enhver anledning, og er perfekt å fryse ned. Får man uventet besøk er det bare å ta opp et par fra fryseren og varme i ovnen, eller man kan servere nystekte og varme.

Jeg er vanligvis ikke så veldig begeistret for bakverk. Misforstå meg rett, jeg elsker å bake og lage ulike bakverk, men å spise det er jeg ikke så glad i. Kanelsnurrer er noe av det jeg faktisk spiser, og denne oppskriften er en av mine favoritter. Om det er på grunn av kanelen eller kardemommen kan jeg ikke si sikkert, men det jeg kan si er at denne oppskriften gir mange kanelsnurrer nettopp for at man skal kunne fryse ned og nyte litt ekstra!


Kanelsnurrer

Ingredienser:

 • 1 dl melk (eller 6 dl hvis du dropper kulturmelk)
 • 5 dl kulturmelk
 • 2 dl sukker
 • 16 dl mel
 • 1 ts salt
 • 3 ts kardemomme
 • 50 gram gjær / 1 pose tørrgjær
 • 1 egg
 • 150 g mykt smør
 • 2 ts vaniljesukker
 • Kanel, sukker, smør og vaniljesukker til fyll.

Slik gjør du det:

 1. Varm melken til kroppstemperatur (ca. 37 grader) og rør ut gjæren.
 2. Tilsett alle ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra smøret.
 3. Elt deigen mens du tilsetter litt og litt av det myke smøret. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin, elt deigen på lav hastighet. Hvis deigen blir seig og klissete tilsett litt mel, slik at du får en myk og god deig å jobbe med.
 4. Hev deigen i minimum en time.
 5. Bland sammen mykt smør, kanel, sukker og vaniljesukker til fyll.
 6. Kjevle ut deigen på benken og smør på fyllet. Rull deigen sammen til kanelsnurrer eller kanelknuter.
 7. Stek midt i ovnen på 200 grader til de er gylne og gjennomstekte. Steketiden kan variere fra hvor store kanelsnurrene er og fra ovn til ovn.  
Translate »
%d bloggers like this: