Vegetar

Søtpotetfries

1 Mins read

Det er ikke så veldig mange år siden jeg oppdaget søtpoteten. Skeptisk som jeg var på denne nye, gigantiske poteten tok jeg den likevel med i handlekurven og hjem til kjøkkenbenken. Det angrer jeg virkelig ikke på. I dag er søtpoteten er herlig følgesvenn, men dessverre er det nok jeg som er mest begeistret for denne herligheten her hos oss. Men ordentlig gode, sprøe søtpotetfries er det enda ingen som har takket nei til!


Søtpotetfries

Ingredienser:

  • 2 søtpoteter
  • 5 ss maizena
  • 3-4 ss olje
  • 1 ss havsalt

Slik gjør du det:

  1. Skrell og skjær søtpoteten i lange strimler. Legg i en bakebolle med kaldt vann. Hvis du har tid lar du de stå i kjøleskapet i noen timer, men minimum 30-60 minutter.
  2. Hell av vannet og tørk strimlene. (Jeg pleier å tørke de med kjøkkenpapir, før jeg lar de ligge spredt på et rent kjøkkenhåndkle.
  3. Ha strimlene tilbake i bakebollen og bland godt med maizena. Tilsett deretter olje og salt.
  4. Spre de utover et stekebrett og stek på 225 grader varmluft i 15 minutter, ta ut stekebrettet og snu strimlene og sett tilbake i 10-15 minutter til. ELLER stek de på 200 grader i 20-25 minutter i en airfryer.
  5. Server som tilbehør eller spis alene med en god dip.  
Translate »
%d bloggers like this: