Middag

Skinkegrateng

1 Mins read

En av mine favoritter som barn var mamma sin hjemmelagde skinkegrateng. Denne oppskriften har jeg fått og lært av mamma, og heldigvis ser det ut som at skinkegrateng med kokte poteter og gulrøtter er en hit hos mine barn også. Den er enkel, billig og tar ikke mer enn rundt 30 minutter å lage, eller mindre hvis du har lagd og fryst ned på forhånd.


Skinkegrateng

Ingredienser:

 • 1 pose (frossen) brokkoliblanding
 • 5 dl ukokt makaroni
 • 1 boks bogskinke
 • 70 g smør
 • 4 ss mel
 • 6 dl melk
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • 150 g ost
 • 1 ts malt muskat (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Kok makaroni og grønnsaker.
 2. Smelt smøret i en kjele på medium/lav varme. Rør inn melet. Tilsett litt og litt melk, la melken du har tilsatt blir varm/lunka før du heller på mer. Og husk å rør omtrent hele tiden. Smak til sausen med muskat, salt og pepper.
 3. Skjær opp skinka i passe store biter.
 4. Bland alt sammen i en gryte og ha det over i en ildfast form. Strø litt ost på toppen.
 5. Stek midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.

TIPS!

Bytt ut bogskinke med 300-350 g kokt skinke! Smaken blir den samme, men hvis du kjøper et av billigmerkene på kokt skinke er det ofte noen kroner å spare. En krone her og en krone der, blir en hel haug til slutt!

Translate »
%d bloggers like this: