Annet

Sjokoladepålegg

1 Mins read

Noen ganger trenger vi noe skikkelig godt på brødskiva eller rundstykket vårt. Noe vi helst ikke spiser hver eneste dag, og som er super godt. Dette super gode pålegget er for veldig mange sjokoladepålegg, og det med god grunn! Ny bakt brød/rundstykke eller ristet brød med et tykt lag sjokoladepålegg er så utrolig godt.

Men har du noen gang prøvd å lage eget sjokoladepålegg? Det er nok mye enklere og mindre tidkrevende enn du faktisk tror! Også er det ekstra stas å kunne nyte noe man selv har laget. Denne oppskriften jeg deler her er den første jeg og eldste sønnen prøvde oss på når vi startet å vandre inn i sjokoladepålegg-verdenen. Den smaker godt, er enkel å lage og holder i rundt 2 uker i en lufttettbeholder i kjøleskap!


Sjokoladepålegg

Ingredienser:

 • 200g mørk kokesjokolade
 • 200g lys kokesjokolade
 • 1 ts sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2,5 dl fløte
 • 100g mykt smør

Slik gjør du det:

 1. Brekk sjokoladen i biter, og ha det i en bolle.
 2. Varm opp fløten. (Den skal ikke koke!)
 3. Hell fløten over i bakebollen sammen med sjokoladen, og rør rundt til sjokoladen er smeltet helt.
 4. Tilsett sukker og vaniljesukker.
 5. Ha oppi smøret litt etter litt, og bland det godt sammen til du sitter igjen med en tykk masse.
 6. Smør pålegget på en brødskive og nyt det!
Translate »
%d bloggers like this: