Middag

Ravioli med spicy tomatsaus

2 Mins read

Ravioli er en type pasta som er fylt med hva enn man måtte ønske. Ravioli er en av mine favoritter når det kommer til pasta. Det var faktisk også den første pastaen jeg prøvde å lage første gangen jeg prøvde å lage fra bunnen av.

Som en ekte pastaelsker skal jeg ærlig innrømme at pasta laget fra bunnen av virkelig ikke er min spesialitet. Det krever virkelig øvelse, tid og mestring for å lære seg å lage skikkelig god pasta. Det er likevel ganske så enkelt, misforstå meg rett, og ikke minst utrolig godt! Ravioli synes jeg er aller best når alt er hjemmelaget. Det er som om man får en ekstra god matrett når man har brukt litt ekstra tid på den! Så selv om du ikke har prøvd å lage pasta fra bunnen av noen gang så anbefaler jeg virkelig å prøve denne oppskriften!


Ravioli med spicy tomatsaus

Ingredienser:

 • 300 g mel
 • 1 ts salt
 • 2 egg
 • 2 eggeplommer

Fyll:

 • 1 pk kjøttdeig
 • 1 beger ricotta (ca. 250 g)
 • 50 g parmesan
 • 3 hvitløksfedd
 • 1/2 ts chilipulver
 • ½ ts salt
 • 1/2 ts pepper

Tomatsaus:

 • 1 boks hakkede tomater
 • 3 hvitløksfedd
 • 50 g tomatpure
 • 1 ss sukker
 • 1 ss olje
 • 1-2 sjalottløk
 • 2 ts chilipulver

Slik gjør du det:

 1. Bland mel sammen med salt, egg og eggeplommer til det blir en jevn deig. Pakk den inn i plast og la den ligge å hvile på benken i minst 30 minutter.
 2. Stek kjøttdeig sammen med finhakket hvitløk og sjalottløk. Når kjøttet har begynt å bli brunt tilsett salt, pepper og chilipulver. Til slutt rører du inn osten. Slå av plata og sett kjøttdeig-blandingen i kjøleskapet for å avkjøles.
 3. Ta ut pastaen av plastfolien. Kjevle deigen eller bruk en pastapresse til å lage tynne pastaplater. Ta kjøttdeigen ut av kjøleskapet og bruk en ts til å lage små baller/hauger som du legger på pastaplata. Dekk fyllet med en ny pastaplate, og bruk en utstikker til å stikke ut raviolien. Press sammen kantene slik at den ikke går opp under koking.
 4. Sett på en kjele med vann og ha oppi godt med salt.
 5. Finn frem en ny kjele til sausen. Start med å frese sjalottløk og hvitløksfedd. Etter et par minutter har du oppi resten av ingrediensene og lar det stå å småputre til det skal serveres.
 6. Kok raviolien til den blir fin og myk.
 7. Server raviolien med tomatsaus, parmesan og friske urter.
Translate »
%d bloggers like this: