Kaker og Dessert

Hvit sjokolademousse

1 Mins read

Er det en dessert du virkelig ikke vil gå glipp av så er det sjokolademousse! En deilig, fløyelsaktig krem som lager fest i munnen. Gjerne toppet med friske bær! Server denne nydelige moussen til gjester eller hvis dere skal kose dere litt ekstra, og dander gjerne i små glass eller skåler for en litt ekstra fancy feeling!

Denne sjokolademoussen høres hakket mer fancy ut da jeg har brukt hvit sjokolade, men man kan gjerne bruke vanlig sjokolade også hvis man heller vil det! Et lite tips til denne oppskriften er å lese gjennom oppskriften først, og ha tunga rett i munn når du jobber. Den er egentlig ikke så veldig avansert, men det er noen punkter som angår temperaturer som er utrolig viktig for at man ikke skal ødelegge moussen!


Hvit sjokolademousse

Ingredienser:

 • 300 g hvit kokesjokolade
 • 3 gelatinplater
 • 6 dl kremfløte
 • 2 egg, romtemp.
 • 2 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Det kan være lurt å knekke opp sjokoladen først.
 2. Mens du smelter sjokoladen, legg gelatinplatene i en skål eller en bolle og dekk de med vann.
 3. Pisk kremfløten til krem og tilsett vaniljeessens hvis du bruker det.
 4. Ta gelatinen ut av vannet, og klem ut restene. Ha gelatinen sammen med den smeltede sjokoladen over vannbadet, og rør inn gelatinen til den er smeltet sammen med sjokoladen.
 5. Rør inn ett og ett egg i sjokoladeblandingen.
 6. La blandingen avkjøle seg litt før du forsiktig blander inn kremen.
 7. Server i små skåler/glass eller sett i en stor bolle. Pynt gjerne med litt friske bær, mynte eller kanskje litt revet melkesjokolade.
 8. Nyt!

OBS!

Denne oppskriften fikk jeg 8 glass slik som på bildet, men det er kun fordi de er så små. Selve oppskriften er beregnet på 4-6 personer!

Translate »
%d bloggers like this: