Ukategorisert

Grove scones

1 Mins read

Her kommer en superrask oppskrift som kan være med å piffe opp frokosten, matpakka eller kveldsmaten! Grove scones er utrolig godt. Det hjelper også at det er så lettvint og at det ikke er noe tidkrevende. Scones er som en type rundstykke, og man kan lage den i alle mulige varianter, deriblant både grov og fin type.

Denne oppskriften er en enkel basisoppskrift. Den er utrolig god som den er, men det er også mulig å tilsette elementer og bytte ut melsorter for å variere på smakene og grovheten. Prøv deg frem litt, og fortell meg gjerne hva som er innholdet i din beste scones!


Grove scones

Ingredienser:

 • 170 g mel med fullkorn
 • 100 g grovt mel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss sukker
 • ½ ts salt
 • 60 g smør, kaldt
 • 2 dl melk/vann

Slik gjør du det:

 1. Bland alt det tørre i en bolle.
 2. Smuldre det kalde smøret sammen med det tørre.
 3. Rør inn melk/vann til alt blander seg. Pass på at du ikke rører/elter deigen for mye.
 4. Ha deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel, og press deigen ned med fingrene til den er på tykkelse med tommelen din. Stikk ut rundinger med en kakeform, et vannglass eller skjær ut med kniv. Det skal bli 8-10 scones ut av deigen.
 5. Legg de på et stekebrett med stekepapir og pensle med vann/melk.
 6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
 7. Server med engang, gjerne med noe godt pålegg eller som de er!

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: