Pasta med skinke og erter

487

Pasta er raskt og enkelt når man har sultne barn i hus. Starter eller avslutter jeg setningen med “pasta” når jeg forteller 5-åringen hva vi skal ha til middag så er middagen akseptert. “Pasta” er liksom litt det magiske ordet hjemme hos oss om dagen. Uansett om jeg serverer kylling, kjøtt eller fisk så går det ned, men det går gjerne litt ekstra fort når det er pasta til, det gjelder faktisk også grønnsaker!

Pasta med skinke og erter er en enkel, barnevennlig middag som er rask å lage. For enkelte kan kanskje denne bli hakket for barnevennlig med sine milde smaker, men topp porsjonen din med litt chiliflak, litt ekstra parmesan og nykvernet pepper sammen med noe fersk ruccola så blir dette et supert måltid for alle sammen.

Pasta med skinke og erter (4-5 personer)

Ingredienser:

 • Ca. 500 g tørr pasta
 • 1 løk
 • 80 g smør
 • 4 dl melk
 • 3-4 ss mel
 • 150 g kokt skinke eller piknikskinke
 • 1 hvitløksfedd
 • 70-80 g ost (gjerne parmesan eller annen ost med smak)
 • ½-1 ts muskat
 • Salt og pepper

Slik gjør du det:

 1. Start å koke vannet til pastaen.
 2. Skjær opp skinka i ønsket store deler. Finhakk løken og hvitløken.
 3. Smelt smøret i en kjele og fres løken i 1-2 minutter i smøret. Rør inn melet og spe på med melk. Hell på litt etter litt og la melken varme seg opp før du tilsetter mer, husk å rør hele tiden da melk fort svir seg. Ha i krydder og ertene.
 4. Hell av vannet på pastaen og ha skinke og pasta over i kjelen med saus. La alt bli gjennomvarmt før du smaker til med mer salt, pepper og muskat.
 5. Server med litt nykvernet pepper og litt parmesan.
 6. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: