MiddagVegetar

Ratatouille i form

1 Mins read

Husker du Remi? Den lille rotta som kom på kino i 2007 og som sjarmerte en hel verden med kokkekunstene sine? Helt siden han serverte matkritikeren den enkle, franske retten ratatouille har jeg hatt lyst til å prøve å lage denne retten. Problemet da med å være ekstremt kresen i matveien var at denne retten inneholdt grønnsaker og ble derfor ikke prøvd ut, før nå.

Nå i voksen alder har jeg funnet ut at det er morsomt å eksperimentere med mat og prøve noe nytt. Og med en liten vri kan man få gjort det aller meste barnevennlig. Dog, alle retter har ikke en fantastisk film som gir barna lyst til å spise en rett som inneholder mange forskjellige grønnsaker, men har vi først en sånn film så er det best vi bruker den godt! Denne retten inneholder hele 5 sorter grønnsaker, og den går likevel ned på høykant.


Ratatouille i form

Ingredienser:

 • 300 g ukokt pasta
 • 1 squash
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 løk
 • 2 tomater
 • 1  rød paprika
 • 1 boks hakkede tomater
 • 200 g ost
 • Smør eller olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Kok pastaen og sett til side
 2. Skjær løk, paprika, squash og tomat i passe store biter og finhakk hvitløken.
 3. Stek løk, hvitløk, paprika, squash og tomater i en stekepanne.
 4. Tilsett hakkede tomater og la småputre i 5-10 minutter, før du smaker til med salt og pepper.
 5. Ha i pastaen, og bland alt sammen før du tar det over i en ildfast form.
 6. Strø over osten og stek i en forvarmet ovn på 250 grader til osten har smeltet.
 7. Server!
Translate »
%d bloggers like this: