MiddagSupper

Ramen

1 Mins read

Denne enkle, japanske nudelretten er ikke bare en fryd for øyet, den byr også på en fantastisk smaksfest. Ramen er en japansk nudelsuppe som består av en nydelig kraft, nudler, et protein og forskjellige grønnsaker. Det finnes utallige variasjoner av ramen. Oppskriften jeg fir dere her er den første ramen suppa jeg lærte meg å lage. Den er relativt enkel å lage, og ikke noe hokus pokus. Men den tilbyr en helt fantastisk smak som passer både store og små!


Enkel Ramen

Ingredienser:

 • 1 pk eggnudler (ca. 250 g)
 • 1,5 l kyllingbuljong
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 ss ingefær, revet
 • 4 ss soyasaus
 • 4 kyllingfilet
 • 2 vårløk
 • 1 chili
 • 2-3 gulrøtter
 • 4 håndfuller spinat
 • 2 egg
 • Salt og pepper til smak
 • Olje/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Krydre kyllingfiletene i valgfritt krydder. Jeg pleier å krydre med 5 spice krydder og litt chili, men det går fint med salt og pepper eller noe annet også. Stek i ovn på 200 grader til de er gjennomstekt eller stek i stekepanne. Legg kyllingen til side, gjerne et sted hvor den kan holde varmen.
 2. Så skal vi lage kraften. Varm opp litt olje eller smør i en kjele. Fres så finhakket hvitløk og revet ingefær i et par minutter. Hell buljongen oppi gryta, og kok opp. Tilsett soyasausen, og la kraften stå å kose seg på lav varme.
 3. Kok nudlene og eggene.
 4. Skjær gulerøttene i tynne strimler, vårløken i fine skiver og chili i skiver. Skjær opp kyllingen.
 5. Ha en neve spinat i bunnen av hver skål. Ha nudlene oppi suppeskålen på toppen av spinaten. Hell over kraften og topp med egg, grønnsaker og kylling. Dryss gjerne litt chiliflak eller havsalt over.
 6. Server!
Translate »
%d bloggers like this: