Bakst

Pepperkakepinner

1 Mins read

Pepperkaker må vi alltid ha til jul. Vi skal ikke se bort i fra at det bli både en to og tre runder med pepperkakebaking i løpet av juletida. Pepperkakepinner er artige pepperkaker på ispinner som er morsomme å gi bort eller til å ha i pepperkakeboksen. Smakfulle, fargerike og morsomme pepperkakepinner er morsomt å få i alle aldre.


Pepperkaker

Ingredienser:

 • 350 g sukker
 • 350 g smør
 • 1 beger mørk sirup
 • 2 egg
 • 950 g mel (+ ekstra til kjevling)
 • 3 ts natron
 • 2 ts bakepulver
 • 4 ts nellik
 • 2 ts pepper
 • 2 ts kanel
 • 3 ts ingefær, malt
 • Glasur, sjokolade osv til pynt.

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen sirup, smør og sukker i en kjele. Smelt det sammen på middels varme. Sett det til side og la det avkjøle seg noe.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle.
 3. Rør inn eggene i sirupblandingen. Hell blandingen sammen med de tørre ingrediensene, og bland godt sammen.
 4. Sett deigen kjølig. Den skal stå kjølig til den er helt fast, dette tar gjerne noen timer. Jeg pleier å la den stå over natta.
 5. Sett ovnen på 180.
 6. Kjevle ut deigen til den er passe tynn. Stikk ut morsomme figurer og former med pepperkakeformer. For å lage pepperkakepinner lager du to identiske pepperkaker, legg en ispinne godt inn på den ene pepperkaken og press den litt ned. Legg den identiske pepperkaken over den med ispinne i seg. Legg så på et stekebrett.
 7. Sett midt i ovnen. Vanlig pepperkaker skal stå i cirka 10 minutter, mens du kan steke pepperkakepinner som gjerne er litt tykkere på ca. 15 minutter.
 8. Avkjøl på rist før du pynter.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e6fbefe06', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e6fbf1088', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Julecookies med nonstop

1 Mins read
Julen nærmer seg med stormskritt og hva er vel bedre enn å forberede julen med baking og førjulskos? Disse myke, søte julecookiesene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e6fbf230d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: