Middag

Seifilet m/ sandefjordsmør og rotgrønnsaker

1 Mins read

Sei er en billig og god fisk som altfor ofte blir undervurdert. Vanlig seifilet er enkelt å tilberede og enkelt å gi en god smak slik at man får en sunn og smakfull middag. Med det rette tilbehøret kan også seien by på en fest for smaksløkene.

Seifilet servert med ovnsbakte rotgrønnsaker og sandefjordsmør er en enkel hverdagsrett som er både enkel og billig å tilberede. Bytt ut rotgrønnsakene med andre grønnsaker som er i sesong (eller som du bare har lyst på). En sunn, enkel og billig middag for både store og små!

Seifilet m/ sandefjordsmør og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser:

Seifilet:

 • 400 g seifilet uten skinn og bein
 • 1 egg
 • Ca. 50 g mel
 • Smør til steking

Sandefjordsmør:

 • 2 dl fløte
 • 170 g smør
 • 1-2 ss gressløk/persille
 • ¼ ts salt
 • 1 ts (hvit)pepper
 • 1 ts sitronsaft (kan sløyfes)

Rotgrønnsaker:

 • ½ rødløk
 • 2 gulrøtter
 • ½ sellerirot
 • 1/2 -1 rødbet
 • 1 søtpotet
 • 1 pastinakk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 ts timian
 • 1 ts salt
 • 1-2 ss olje

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Vask, skrell og del alle grønnsakene i cirka like store og like tykke biter, hvitløksfeddene kan du dele i skiver. Ha alle i en ildfastform. Ha over olje, salt og timian. Sett midt i ovnen i ca. 35-45 minutter, avhengig av tykkelsen og størrelsen på grønnsaksbitene.
 3. Del seifileten i porsjonsbiter. Pisk sammen et egg i en skål og ha melet på en tallerken. Varm stekepanna til medium til høy varme med litt smør. Dypp en og en seifilet i egget og vend den deretter et par ganger i melet, før du legger den i stekepanna. Gjenta på alle filetene. La den steke noen minutter på hver side slik at den blir gyllen i fargen og gjennomstekt.
 4. Finn frem en liten kjele til sandefjordsmøret. Start med å koke opp fløten. La den koke på høy varme under tilsyn og omrøring i 4-5 minutter. Slå ned til lav varme og rør inn smøret litt etter litt, ha gjerne smøret delt opp i terninger på forhånd. Pass på at fløten ikke koker mens du rører inn smøret! Tilsett gressløk/persille, salt, pepper og sitronsaft, smak til om du ønsker mer.
 5. Server alt sammen.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Spicy Biff Stroganoff

2 Mins read
Biff Stroganoff er en kjent og kjær gryterett de aller fleste av oss serverer et par ganger i året. -hjemme hos oss… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e8af83cce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Rask Wok med laks

1 Mins read
Wok er en av mine yndlings middager når det gjelder å servere en rask, sunn og enkel middag til gjengen. Det er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e8af86891', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Sweet Chili Glasert Laks

1 Mins read
Denne sweet chili glaserte laksen er glasert i en søt og smakfull (litt asiatiskinspirert) saus som smaker SÅ godt! Med den milde,… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e8af89540', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: