Pizza på pizzastein

563

Til jul var jeg så utrolig heldig da lå det nemlig en pizzastein under treet! Som de pizzaelskerne denne familien er har vi selvfølgelig rukket å teste den ut ett par ganger også. Og jeg kan ikke få rost nok hvor god den pizzaen ble! Det er den beste italienske pizzaen jeg noen gang har laget! Med en pizzastein får man en nydelig, sprø skorpe og bunn for pizzasteinen trekker nemlig ut mye av fuktigheten i deigen.

Med en pizzastein opererer man med ganske høye steketemperaturer (300 grader) noe som gjør at det går fort. Selve tiden pizzaen bruker i ovnen er i underkant av 10 minutter, men det krever også at man følger litt med. Steking på pizzastein anbefaler jeg ikke med barn på kjøkkenet, da det er fort gjort å brenne seg. Men å det er virkelig SÅ verdt det hvis man ønsker en skikkelig sprø og god pizzabunn.

Pizza på pizzastein

Ingredienser:

Deig:

 • 300 g pizzamel (tipo 0)
 • ½ pk tørrgjær
 • 2,5 dl lunkent vann
 • ½ ts salt

Pizzasaus:

 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 ts oregano
 • 1 ts salt
 • 3 ss tomatpure
 • 1 ss sukker
 • ½ ts pepper
 • 1 hvitløksfedd
 • ½ ts chilikrydder (kan sløyfes)

Topping:

 • Valgfritt

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør inn lunkent vann til det blir en fin og jevn deig. Sett den til heving og la den heve ca. 45 minutter.
 2. Sett pizzasteinen midt i ovnen og sett ovnen på 300 grader. La pizzasteinen på denne måten varme seg opp sammen med ovnen.
 3. Ha alle ingrediensene til pizzasausen i en kjele. Rør det sammen og la det stå å småputre på lav til medium varme helt til det skal brukes. Rør jevnlig og smak gjerne til med mer oregano, salt og pepper. Væsken skal trekke nesten helt inn på denne tiden slik at det blir en tykk og smaksrik saus.
 4. Riv ost og gjør klar all toppingen du skal ha på pizzaen.
 5. Finn frem et stekepapir, dryss litt mel midt på og legg pizzadeigen på stekepapiret. Bruk ei kjevle eller hendene til å forme deigen til en rund pizza med tynn bunn og gjerne litt tykkere i kantene.
 6.  Ta pizzasteinen ut av ovnen, husk å lukk døra med en gang for å ikke slippe ut varmen og vær forsiktig. Løft pizzadeigen på stekepapiret over på steinen. Ha all sausen på sammen med osten og toppingen. Sett pizzasteinen tilbake i ovnen.
 7. Etter 3 minutter åpner du ovnen å drar forsiktig ut stekepapiret fra under pizzaen. Jeg bruker ofte en stekespade eller lignende til å holde igjen pizzaen, mens jeg drar ut stekepapiret.
 8. La pizzaen steke i 3-4 minutter til og ta den så ut av ovnen.
 9. Ha den over på et egnet fat og skjær opp. Dryss over litt ruccola eller fersk oregano eller basilikum. Server med en nydelig rømmedressing.
 10. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: