Kylling Adobo

1.1K

Kylling Adobo er en enkel kyllingmiddag som passer for både store og små. Bland marinaden og sleng i ovnen, det er det vanskeligste med denne retten. Med andre ord, denne retten tar kanskje litt lang tid i ovnen, men du skal få slippe å stå å se på at kyllingen steker!

Kylling Adobo  (4 personer)

Ingredienser:

 • 1,2 dl klar eddik
 • 1,3 dl soyasaus
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 ss honning
 • 2 laurbærblad
 • Ca. 1 kg kyllinglår og/eller klubber
 • 1-2 vårløk  
 • Server med ris

Slik gjør du det:

 1. Rør sammen eddik, soyasaus og honning i en bolle. Tilsett laurbærblad og presset hvitløk. Ha denne marinaden over i en pose og tilsett kyllingen. La kyllingen ligge i minst 30 minutter, gjerne hele dagen eller natten. (Oppbevar den i kjøleskapet).
 2. Forvarm ovnen til 160 grader. Ha kyllingen og marinaden over i en høy ildfastform eller i en jerngryte. Stek midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut gryta og pensle mer marinade over kyllingen og sett inn i ovnen igjen. Stek på nytt i 30 minutter.
 3. Start å koke risen.
 4. Ta ut gryta av ovnen. Ta kyllingen ut av marinade, legg kyllingen på et ildfastfat med aluminium (pensle gjerne litt marinade på kyllingen) og sett tilbake i ovnen. Skru ovnen opp til 225 grader. La kyllingen stå i 5-10 minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt.
 5. Sett gryta med resten av marinaden på plata, og la den småputre til det blir en tykk saus.
 6. Ta kyllingen ut av ovnen igjen når den er ferdig. Ha den tilbake i gryta med marinade. Pensle litt marinade på kyllingen og strø over finhakket vårløk.
 7. Nyt!  

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: