Middag

Butter Chicken Kjøttboller på 30 minutter

1 Mins read

Denne indiske retten er så god at den nesten ikke kan beskrives! Jeg elsker indisk og elsker middag som omtrent er ferdig når vi kommer inn døra hjemme etter en lang dag på jobben, skolen og barnehagen. Indisk Butter Chicken er en av de mest berømte indiske måltidene rundt om i verden og serveres gjerne med ris og nanbrød til.

Her i huset har vi en til tider kresen småtass som synes at kylling fort kan virke litt skummelt, men kjøttboller DET spiser han. Så med denne butter chicken oppskriften med kyllingkjøttboller i stedefor kyllingbiter får hele familien noe de liker.

Så få kjøttbollene inn i ovnen og lag sausen mens de steker, og vips så har du et fabelaktig måltid!

Butter Chicken Kjøttboller (4-6 personer)

Ingredienser:

 • 800 g kyllingkjøttdeig
 • 1 ss garam masala
 • 50 g panko brødsmuler
 • 4 hvitløksfedd
 • Ca. 20 g revet ingefær
 • 1 løk
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 glass tomatpure (ca. 200 g)
 • 3 ss garam masala
 • 3 ts karri
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ts cayennepepper
 • 1-1,5dl naturell yoghurt
 • 3 ss smør
 • 1 dl vann + 1 ss kyllingfond
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen kyllingkjøttdeigen med garam masala og panko til en jevn deig. Bruk en spiseskje til å forme deigen til kjøttboller, legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir å stek midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekt.
 2. Varm litt olje i en høy stekepanne eller gryte, mens kjøttbollene steker. Fres finhakket løk, hvitløk og ingefær i 2-4 minutter.
 3. Rør inn krydderet og la det steke i 1-2 minutter.
 4. Tilsett kokosmelk, tomatpure og buljong. La det småputre i noen minutter til sausen begynner å tykne.
 5. Ha i smør og yoghurt. Rør godt om og la det stå i enda 5 minutter før du tilsetter de ferdigstekte kjøttbollene.
 6. Server med ris og brød.
 7. Nyt!
You may also like
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ed46eca76', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ed46ee56c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ed46efa4f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: