MiddagSupperSupperVegetar

Fantastisk Flaskegresskarsuppe

1 Mins read

Snøen har (dessverre) ikke kommet enda, men temperaturene synker så smått. Da passer det enda bedre med varmende retter, og det finnes ingen unnskyldning for å lure seg unna denne suppa her!

Denne vegetarsuppa med ovnsbakt flaskegresskar og hvitløk kunne jeg med glede spist hver eneste dag. Den smaker helt FANTASTISK! Selv ungene spurte om de ikke kunne få en porsjon til, så vi har faktisk måttet starte å doble oppskriften!

Fantastisk Flaskegresskarsuppe (3-4 personer)

Ingredienser:

 • 1 flaskegresskar (4-500 g)
 • 1 hel hvitløk
 • 1-2 gulrot
 • 4 røde poteter
 • 1 liten løk
 • 5 dl buljong
 • 2 ss smør
 • 2 ts karri
 • ½ ts malt muskat
 • 150 g kremost
 • Olje
 • Salt og pepper
 • Krutonger/Nøtter/Frø som topping
 • Server med brød

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Del gresskaret på langs. Skrap ut fibertrådene og frøene med en skje. Pensle lett med olje og legg på et stekebrett med bakepapir. Skjær av toppen på hvitløken.   Pensle med olje og dryss over litt salt før du pakker den inn i aluminiumsfolie og legger på stekebrettet sammen med gresskaret.
 3. Stek midt i ovnen i ca. 60 minutter. Du skal kunne stikke en gaffel enkelt gjennom gresskaret uten motstand.
 4. Skrap ut gresskarkjøttet fra skallet og ha i en foodprocessor sammen med de ovnsbakte hvitløksfeddene uten skall sammen med ½-1 dl buljong. Kjør til en glatt mos.
 5. Varm smøret i en gryte. Fres gulrøtter i staver, løk i båter og poteter i skiver. Stek i cirka 8 minutter.
 6. Rør inn krydderet, gresskarmosen og resten av buljongen. Kok opp og la det småputre i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
 7. Ta gryta av plata. Rør inn kremosten.
 8. Server varm med litt brød. Server gjerne med en bolle med krutonger, frø eller nøtter som man kan ha som topping for litt ekstra crunch.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519efc94072c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519efc942331', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519efc943fbb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: