Middag

Juleskinke med parmesanpoteter

1 Mins read

Juleskinke er for mange en tradisjon. En rett man bare må ha minst en gang i løpet av juletiden. Her kommer det en litt annerledes, men veldig deilig oppskrift på en velsmakende juleskinke med deilige parmesanpoteter.


Juleskinke m/parmesan poteter

Ingredienser:

 • 1 juleskinke med svor
 • 0,5 ts hvitløkspulver til skinka
 • 2 ts hvitløkspulver til potetene.
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts pepper
 • 8 kokefaste poteter
 • 150 g parmesan
 • 1-2 ss olje

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 150 grader.
 2. Gni juleskinka inn med hvitløkspulver, salt og pepper. Pakk den inn i litt aluminiumsfolie, og legg i en ildfastform. Sett midt i ovnen og la stå i ca. 2-3 timer eller til kjernetemperaturen er på ca. 70 grader.
 3. Kok opp en kjele med vann og litt salt. LA potetene småkoke i 6-7 minutter. Hell av alt vannet og ha potetene over i en ildfastform.
 4. Sett inn i ovnen i cirka 15 minutter. Ta ut og bland inn halvparten av parmesanen, dryss den andre halvparten over potetene. La stå i 10-15 minutter til i ovnen.
 5. Ta ut juleskinka og la den hvile noen minutter. Fjern hyssingen rundt og skjær opp i skiver. Server sammen med potetene, grønnsaker og saus.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Middelhavskylling

1 Mins read
Med sitt skikkelige sprø skinn og saftige kjøtt er middelhavskylling et skikkelig festmåltid som enkelt lager seg selv. Har du hjemmekontor eller… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a888175d5f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Smakfull oksegryte med potet- og pastinakkmos

2 Mins read
Mange forbinder langtidsstekt og langtidskokt mat som ordentlig helgemat. Mat som man gjerne må bruke masse tid på å ordne å stelle… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a888178954', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: