Middag

Smakfull oksegryte med potet- og pastinakkmos

2 Mins read

Mange forbinder langtidsstekt og langtidskokt mat som ordentlig helgemat. Mat som man gjerne må bruke masse tid på å ordne å stelle i stand. Men det er ofte langt fra sannheten! Med en crockpot eller en stor gryte (og kanskje hjemmekontor?) kan du fint sette i stand maten på morningen og komme hjem til ferdig middag. Ofte skal det ikke mer enn 10-15 minutter til forberedelser også gjør ovnen, crockpoten eller gryta jobben for deg.

Denne oksegryta er fullstappet av smak og næring. Ikke la deg skremme av oksekjakene (eller storfekjaker). Dette kjøttet er til vanlig et seigt stykke kjøtt som man ofte må skjære av litt ekstra fett eller sener, men langtidskokt i denne gryta her så vil kjøttet nærmest smelte på tunga! Ta gjerne i litt når du kjøper kjøttet, ofte er det mye som må bort hvis det ikke er ferdig renset.

Oppskriften her er egentlig beregnet til en crockpot, MEN du kan også benytte en vanlig stor gryte (helt jerngryte) og følg oppskriften ha på lav varme hele veien og rør litt innimellom.

Oksegryte med potet- og pastinakkmos

Ingredienser:

 • Ca 8-1000 g oksekjake
 • 3 ss mel
 • 2 løk
 • 6 hvitløksfedd
 • 2 stangselleri
 • 3 gulrøtter
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 2.5 dl kjøttbuljong
 • 3 laurbærblad
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • Olje/smør til steking

Mos:

 • 6-8 poteter
 • 1-2 pastinakk
 • 2 ss smør
 • 1 dl fløte/kokevann
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper

Ekstra:

 • 1 brokkoli

Slik gjør du det:

 1. Rens kjakene for sener og fett hvis det ikke allerede har blitt gjort.
 2. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken. Ha litt olje i en gryte eller stekepanne og varm den opp. Vend kjøttet forsiktig inn i melblandingen slik at den blir godt dekket av mel og brun den raskt i gryta. Husk at den ikke skal gjennomstekes, bare få en fin brunfarge.
 3. Ha kjøttet over i corckpoten. Ha i grovhakket løk i båter, hvitløksfedd delt i to, grovhakket gulrøtter og stangselleri, samt hakkede tomater, laurbærblad og buljong. Sett på LAV og la den stå å kose seg i 7-8 timer.
 4. Når det nærmer seg middagstid kan du vaske, skrelle og kutte opp pastinakk og poteter. Kok det mørt i en kjele. Hell av vannet, men behold noe. Mos det sammen med fløte og smør, og spe på med kokevannet hvis du vil ha mosen tynnere. Smak til med salt og pepper.
 5. Kok opp brokkolien.
 6. Legg alt på serveringsfat eller sett kjelene direkte på bordet.
 7. Nyt!
You may also like
Middag

Lammecurry

1 Mins read
Lammesesongen er endelig i gang for i år og i år koser vi oss med deilig lammekjøtt fra en gård i Valdres…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c84c403cf', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Middelhavskylling

1 Mins read
Med sitt skikkelige sprø skinn og saftige kjøtt er middelhavskylling et skikkelig festmåltid som enkelt lager seg selv. Har du hjemmekontor eller… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c84c430c0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

BBQ Pulled Pork i Slow Cooker

1 Mins read
Pulled Pork har blitt veldig populært de siste årene. Å lage eget Pulled Pork i Slow Cookern er utrolig enkelt, og smaken… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518c84c467c3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: