Middag

Luksus Lasagne

2 Mins read

Lasagne er en herlig italiensk klassiker med dype, gode smaker. Som så mye annet kan lasagne tilberedes på hundrevis av forskjellige måter og man kan ha oppi omtrent alt av grønnsaker i kjøttsausen uten at det blir rart. Man kan lage en lettvint lasagne, en som krever lang tid, en som krever kort tid osv.

Lasagnen jeg skal gi dere oppskrift på her er en lasagne man må beregne god tid på. Det er en lasagne med fyldige smaker og som passer perfekt sammen med hvitløksbaguetter og salat som tilbehør. Men som veldig mange andre retter er denne like god (hvis ikke bedre) dagen derpå når smakene virkelig har fått satt seg, og det går helt fint å lage denne dagen før man skal spise den. Den kan også fint fryses ned.


Luksus Lasagne

Ingredienser:

 • 2 bokser hakkede tomater
 • 3-4 gulrøtter
 • 1,5 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 pk kjøttdeig (ca. 4-500g)
 • 150-200g bacon
 • ¼ rød chili
 • 2,5 dl kjøttbuljong
 • 1 dl rødvin (kan erstattes med buljong)
 • 1 laurbærblad
 • 1 beger ricotta ost (ca. 250 g)
 • Ca. 500 g ost
 • 4 ss smør + til steking
 • 1 ss sukker
 • 4 ss mel
 • 10-12 lasagneplater
 • 5 dl melk
 • 2,5 ts oregano
 • 1,5 ts muskat
 • 1-2 never spinat
 • Salt og pepper til smak

Slik gjør du det:

 1. Start med å forberede alt som kan forberedes. Skjær opp bacon og gulrøtter i små biter og finhakk løk og hvitløk. Riv osten så den er klar til å strøs på. Gjør klar buljongen. Mål opp melka så den kan få romtemperatur.
 2. Fres bacon, smør og hvitløk i en dyp stekepanne eller gryte med smør. Fres det til løken begynner å bli myk. Tilsett gulrøttene og la det frese på medium varme til gulrøttene også er myke. Ha blandingen i en bolle og sett til side.
 3. Ha oppi en liten kladd smør til i stekepanna/gryta og stek kjøttdeigen. Når kjøttdeigen begynner å bli brun kan du tilsette baconblandingen, buljongen, laurbærblad, vin og hakkede tomater. Rør inn 1 ss sukker. La det stå på lav til medium varme i 20 min og smak til med salt og pepper. La deretter sausen stå på plata i minst 20 minutter til å småputre. Rør i ny og ne.
 4. Mens kjøttsausen står å putrer kan vi starte på ostesausen. For å få en jevn saus uten klumper er det viktig å være tålmodig og røre ofte.
 5. Ha 4 ss smør i en kjele. La dette smelte helt på medium varme. Når alt er smeltet tilsetter du 4 ss mel og rører godt. Nå er det mest sannsynlig bare melklumper i kjelen. Tilsett litt av melken, ca. 0,5-1 dl. Rør godt. La melka bli varm mens du rører før du tilsetter litt mer melk under omrøring, og gjenta dette til du har fått tilsatt all melka. Ha deretter i muskatnøtt, ca. ½ ts pepper og 1/2-1 ts salt. Fortsett å røre.
 6. La den hvite sausen stå i et par minutter før du tar i 250-300 g revet ost i sausen. La dette smelte mens du rører. Smak til med krydder, og ha eventuelt i mer ost hvis du vil ha en tykkere saus. La stå i et par minutter.
 7. Så er det på tide å montere selve lasagnene. Start med å forvarme ovnen til 200 grader.
 8. Dekk bunnen av en ildfastform med 1/3 av kjøttsausen. Legg over et lag med pastaplater, spre over ricotta og spinat før du heller over litt ostesaus og avslutter med lasagneplater. Gjenta 1-2 ganger. Avslutt med et lag ostesaus og strø på osten på toppen.
 9. Sett inn midt i stekeovnen og la den stå i 20-30 minutter til osten på toppen har fått en gyllen farge.
 10. Ta ut å avkjøl i et par minutter. Server med hvitløksbaguetter og salat.
 11. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb2d1bb64', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb2d1cefd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb2d1e0f1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: