Sjokoladestjerne

798

Søtt bakverk og sjokolade er en perfekt kombinasjon! Denne sjokoladestjerna byr på akkurat dette og er en sikker vinner om man bare skal ha noe til kaffen eller om man skal ha gjester.

Man kan trygt si at denne her blir en stjerne på bordet!


Sjokoladestjerne

Ingredienser:

 • 2,5 dl melk
 • ½ pk gjær
 • 80 g sukker
 • Ca. 5-600 g mel
 • 1 lite egg
 • 2 ts kardemomme
 • ½ ts salt
 • 60 g smør, mykt
 • Ca. 200 g nutella

Slik gjør du det:

 1. Varm melken opp til fingertemperatur (ca. 37 grader). Bland sammen melk, egg og gjær (har du tørrgjær tar du den sammen med melet).
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Bland inn melkeblandingen. Tilsett smøret i terninger mens du elter deigen godt. Elt i noen minutter slik at du er sikker på at alt smøret har blandet seg ut i deigen.
 3. Sett til heving i 1-1,5 time.
 4.  Før du skal bygge opp stjerna er det lurt å gjøre klart alt du skal bruke. Finn frem et stekebrett med et stekepapir som du setter like ved der du skal kjevle ut deigen. Ha nutellaen over i en skål. For at den skal være lettere å smøre utover anbefaler jeg å kjøre den i mikroen i et par sekunder eller over vannbad, da smelter den og blir enklere å smøre utover.
 5. Ha deigen over på en melet overflate. Del deigen inn i 5 biter. Kjevle alle til like store sirkler (ca. på størrelse med en rund pizza). Legg en deigsirkel på stekebrettet og smør et godt lag med nutella utover. Ha deretter på neste deigsirkel, smør på nutella. Fortsett sånn til du har brukt opp deigsirklene og nutellaen, og avslutt med en deigsirkel.
 6. Finn et lite glass eller sirkel som du plasserer midt på det lille tårnet med deig og nutella. Bruk en skarp kniv til å dele inn deigen rundt glasset i fire like store biter. Du skal ikke skjære deigen under glasset, deigen skal sitte fast under glasset da dette er stjernas midtpunkt. Del deretter opp hver del i fire. Start med å ta to deler som er ved siden av hverandre. Tvist de et par ganger rundt seg selv (men i motsatt retning av hverandre) og legg de ved siden av hverandre så de møtes på tuppen og har formet en av armene til stjernen. Gjenta til du har en hel stjerne.
 7. La den etterheve i ca. 30 minutter.
 8. Forvarm ovnen på 200 grader.
 9. Sett midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
 10. La den avkjøle seg i 10-15 minutter. Strø over litt melis hvis du vil pynte den.
 11. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: