Cola-glasert kylling med spicy kyllingsaus

1K

Jepp, du leste riktig! Cola-glasert kylling. Dette må være en av de beste oppskriftene på hel kylling jeg noen gang har laget. Noe så enkelt, men så godt og delikat skal du se lenge etter! Coca Cola er nemlig ikke bare en brus vi koser oss med i selskap og i helgene. Den kan faktisk brukes til å lage noe så digg som denne retten her. Denne cola-glaserte kyllingen blir så mør at kjøttet bare sklir av beina.

Servert sammen med verdens beste kyllingsaus, en kremet, spicy sak som virkelig setter prikken over i-en. Ris og wokgrønnsaker hører også til, men i denne retten er det virkelig kyllingen og sausen som har hovedrollene.

Jeg lager denne oppskriften i crockpot, men det kan også fungere med en kjele med lokk.

Cola-glasert kylling med spicy, kremet kyllingsaus

Ingredienser:

 • 1 hel kylling (ca. 1,3kg)
 • 1 ts fivespicekrydder (kan sløyfes)
 • 1 stk rød chili
 • 6 hvitløksfedd
 • Ca. 20 g ingefær
 • 0.5 dl cola
 •  1 lime
 • 1 ss olje

Kyllingsaus:

 • 3 dl fløte
 • ½ rød chili
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts dijonsennep
 • ¼ rød paprika
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 dl kyllingbuljong
 • 2 ss maizena

Tilbehør:

 • Ris
 • Wokgrønnsaker


Slik gjør du det:

 1. Ha olje på kyllingen og smør godt inn. Ha over krydderet og maser godt inn i kyllingen, eventuelt bruk egen krydderblanding eller bare salt og pepper. Legg kyllingen i crockpoten (eller en stor gryte med lokk). Grov hakk chili (velg selv om du vil ha med eller uten frø), hvitløksfedd og ingefær, ha i crockpoten. Tilsett til slutt colaen og limesaften fra 1 hel lime. Sett på høy og la den kose seg i 4 timer.
 2. Når det er 30-40 minutter igjen av tiden til kyllingen kan du starte på resten.
 3. Start med å finhakke hvitløk og chili. Varm litt olje i en liten kjele og fres hvitløk og chili. La dette frese i ca 1-2 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kok det opp. La den stå å småputre i 10-15 minutter til den får litt tykkelse.
 4. Løft kyllingen forsiktig over på et fat og del/dra kyllingen.
 5. Server alt sammen med ris og grønnsaker.
 6. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: