MiddagSauser, dip & marinader

Cola-glasert kylling med spicy kyllingsaus

1 Mins read

Jepp, du leste riktig! Cola-glasert kylling. Dette må være en av de beste oppskriftene på hel kylling jeg noen gang har laget. Noe så enkelt, men så godt og delikat skal du se lenge etter! Coca Cola er nemlig ikke bare en brus vi koser oss med i selskap og i helgene. Den kan faktisk brukes til å lage noe så digg som denne retten her. Denne cola-glaserte kyllingen blir så mør at kjøttet bare sklir av beina.

Servert sammen med verdens beste kyllingsaus, en kremet, spicy sak som virkelig setter prikken over i-en. Ris og wokgrønnsaker hører også til, men i denne retten er det virkelig kyllingen og sausen som har hovedrollene.

Jeg lager denne oppskriften i crockpot, men det kan også fungere med en kjele med lokk.

Cola-glasert kylling med spicy, kremet kyllingsaus

Ingredienser:

 • 1 hel kylling (ca. 1,3kg)
 • 1 ts fivespicekrydder (kan sløyfes)
 • 1 stk rød chili
 • 6 hvitløksfedd
 • Ca. 20 g ingefær
 • 0.5 dl cola
 •  1 lime
 • 1 ss olje

Kyllingsaus:

 • 3 dl fløte
 • ½ rød chili
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts dijonsennep
 • ¼ rød paprika
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 dl kyllingbuljong
 • 2 ss maizena

Tilbehør:

 • Ris
 • Wokgrønnsaker


Slik gjør du det:

 1. Ha olje på kyllingen og smør godt inn. Ha over krydderet og maser godt inn i kyllingen, eventuelt bruk egen krydderblanding eller bare salt og pepper. Legg kyllingen i crockpoten (eller en stor gryte med lokk). Grov hakk chili (velg selv om du vil ha med eller uten frø), hvitløksfedd og ingefær, ha i crockpoten. Tilsett til slutt colaen og limesaften fra 1 hel lime. Sett på høy og la den kose seg i 4 timer.
 2. Når det er 30-40 minutter igjen av tiden til kyllingen kan du starte på resten.
 3. Start med å finhakke hvitløk og chili. Varm litt olje i en liten kjele og fres hvitløk og chili. La dette frese i ca 1-2 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kok det opp. La den stå å småputre i 10-15 minutter til den får litt tykkelse.
 4. Løft kyllingen forsiktig over på et fat og del/dra kyllingen.
 5. Server alt sammen med ris og grønnsaker.
 6. Nyt!

You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513959fc36a4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513959fc4b35', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Rogan Josh – Indisk gryte med kylling

1 Mins read
Her kommer den nye indiske favorittretten som redder hverdagen! Rogan Josh er en knallgod gryte du raskt slenger sammen på godt under… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513959fc5f75', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: