KakerKaker og Dessert

Saftig Honningkake

1 Mins read

Som en stor Ole Brum fan må jeg innrømme at honning minner meg om den gode, gamle bjørnen. En kake dedikert til barndomsvennen min, og nå kompisen til mine barn igjen, har han virkelig fortjent!

Denne honningkaka er utrolig saftig, og ikke minst luftig! Med søt og god smak passer den perfekt til kaffekosen, gjester eller bursdagsselskapet. Spis den som den er eller ha litt ekstra flytende honning som “glassur” på kaka. Dette er kaka du sent vil glemme!

Saftig honningkake

Ingredienser:

 • 4 egg
 • 125 g smør, smeltet
 • 250 g honning (helst flytende)
 • 250 g mel
 • 150 g sukker
 • ½ ts kanel
 • ¼ ts nellik
 • ½ ts ingefær, malt
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • Ekstra honning til pynt

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Gjør klar en liten langpanne med bakepapir.
 2. Start med å skille eggene. Ha eggeplommene i bakebollen og eggehviten i en egen skål eller bolle.
 3. Kjør eggeplommer og sukker til det blir en lys røre. Tilsett honning og smeltet smør. Rør alt godt sammen. Hvis du ikke har flytende honning kan du gjerne varme honningen i mikroen i et par sekunder for at den skal bli litt lettere å jobbe med.
 4. Bland inn alt det tørre slik at du får en jevn røre.
 5. Pisk eggehvitene stive. Snu gjerne bollen på hodet for å sjekke at de er stive nok! Rør dette forsiktig inn i deigen med en slikkepott, prøv å ikke rør ut luften av eggehvitene med for mye røring.
 6. Ha røra over i formen. Stek i ca. 30 minutter på nederste rille.
 7. Ta ut og avkjøl
 8. Server gjerne med ekstra flytende honning på toppen.
 9. Nyt!
You may also like
Middag

Honey Garlic Chicken

1 Mins read
Det må være lov å kose seg litt i hverdagen også! Denne retten her er garantert bedre enn take away! Denne honey… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eebb4c738', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Sticky Honey Chicken

2 Mins read
Sticky Honey Chicken er en oppskrift på en sprø, søt og bare helt amazing, fingerlicking good kylling. Her blir kyllingen fritert to… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eebb50fd8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Honningglasert ribbe med potet- og hvitløkspure

1 Mins read
Prøv en ny vri på svineribba. Honningglasert ribbe Ingredienser: 2.5-3 kg svineribbe 3 hvitløksfedd 1 rød chili 20-30 g fersk ingefær 1… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eebb540f1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: