BakstKaker og Dessert

Glazed Donut-kuler

1 Mins read

Disse myke glaserte donut-kulene er helt magiske!

Denne oppskriften ble egentlig inspirert av “hullene” til vanlig donuts. Jeg synes det ble så kjedelig å bare rulle sammen alle “hullene” til donutsene jeg lagde, så jeg bestemte meg for å prøve å fritere de som de var. Små og søte som de var. Glaserte de akkurat som vanlig donuts og serverte sammen. Og vet dere hva? De kulene gikk virkelig unna!

Så da bestemte jeg meg for å bare lage glazed donut-kuler, og det var like populært!

Glazed donut-kuler

Ingredienser:

 • 1,5 dl melk
 • 1 egg
 • ½ pk tørrgjær
 • 60 g smør
 • 35 g sukker
 • 270 g mel
 • ½ ts salt
 • Olje til fritering

Glazeing:

 • 250 g melis
 • 0.5-0.7 dl melk

Slik gjør du det:

 1. Varm melken i en liten kjele til den er fingervarm eller ca. 37 grader. Rør inn gjæren og sett til side i 5-10 minutter.
 2. Smelt smøret og sett til side for at det skal avkjøle seg helt.
 3. Rør sammen gjærblandingen, egg, sukker, salt og smør i en bolle.
 4. Tilsett halvparten av melet og elt dette inn i røra. Spe på med resten av melet litt etter litt til alt er rørt sammen. Hvis deigen virker for klissete tilsett litt mer mel.
 5. Hev i 1 time.
 6. Hell deigen ut på en melet overflate. Del den i 2 emner. Ta ett emne og rull til en avlang, tykk pølse. Bruk en skarp kniv eller deigskrape til å dele opp i biter på størrelse med tommelfingeren din. Rull dem lett sammen og sett dem med litt avstand fra hverandre på et bakepapir.
 7. Etterhev i cirka 45 minutter.
 8. Varm opp frityroljen til 190 grader. Det er viktig at oljen er varm nok før du har oppi deigkulene.
 9. Ha oppi 4-6 kuler om gangen og la de fritere til de blir gylne. Ha de over på en rist med papir under så de kan renne av seg og avkjøle.
 10. Når alle kulene er stekt bland sammen melis og melk. Start å spe på med melken mens du rører. Det er viktig at du ikke får en for tynn glasur, selv om den skal være tynn nok til at vi skal kunne dyppe kulene i den.
 11. Dypp kulene i glasuren og legg de på en rist for å renne av seg.
 12. Server på et fat.
 13. Nyt!
You may also like
Bakst

Ovnsbakte Donuts

1 Mins read
Donuts er deilige myke kaker som ligner på smultringer. Disse er som oftest frityrstekte i olje for å få den myke, deilige… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138cad08eca', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: