Middag

Ovnsbakt laks med limesmør og grønnsaker

1 Mins read

Nå som sommeren virkelig nærmer seg og står foran oss er det godt med lett og god mat med friske smaker. Denne ovnsbakte laksen med limesmør får gode friske smaker av det hjemmelagde limesmøret, I denne retten kan du ta akkurat hvilke grønnsaker du selv vil, men jeg er veldig glad i de jeg bruker i denne oppskriften. Server med f.eks. ris eller pasta for litt mer tyngde i maten, eller server som den er med bare laks og grønnsaker.

Ovnsbakt laks med limesmør (4-5 personer)

Ingredienser:

 • 4-6 laksefilet
 • 1-2 lime
 • 3 ss smør, litt mykt
 • 2 paprika (gjerne forskjellig farge)
 • 3 sjalottløk
 • 1 søtpotet
 • 1 hvitløksfedd
 • Olje til steking
 • Salt og pepper etter ønske

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 125 grader.
 2. Smør en ildfastform med litt smør eller olje. Legg laksefiletene i den ildfasteformen. Pensle lett med olje og dryss over litt salt og pepper.
 3. Sett laksen midt i ovnen i cirka 13 minutter.
 4. Skjær alle grønnsakene og stek de i 8-10 minutter i en forvarmet stekepanne.
 5. Ta laksen ut av ovnen og ha grønnsakene over i den ildfasteformen. Sett tilbake i ovnen og stek i ca. 15 minutter eller til laksen er gjennomstekt.
 6. Ha smør i en skål sammen med saften og skallet (revet) fra 1 lime. Bland dette godt sammen.
 7. Når laksen er ferdig, tar du ut den ildfasteformen og legger kladder med limesmør på grønnsakene og oppå laksen. La smøret smeltet litt mens du pynter med limeskiver og revet limeskall fra den siste limen.
 8. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Enkel laksegrateng med makaroni

1 Mins read
Server en enkel fiskemiddag til hele familien med denne enkle laksegratengen. Denne er enkel å lage og mild i smaken så de… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65730be15e4ee', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Gratinert Kylling i Tandoorisaus

1 Mins read
Prøv saftig kylling med gode indiske smaker. Dette er en helt nydelig grateng stappfull av grønnsaker og gode smaker. Denne retten er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65730be15fb27', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukemeny

Ukemeny for Uke 1

2 Mins read
Nytt år, nye muligheter! Ukesmenyene er endelig tilbake igjen! Jeg vet de har vært savnet hos flere av dere, og det må… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65730be1678d8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d