Bakst

Ovnsbakte Donuts

1 Mins read

Donuts er deilige myke kaker som ligner på smultringer. Disse er som oftest frityrstekte i olje for å få den myke, deilige konsistensen. Men jeg drister meg til å tro at de færreste har en frityrkoker hjemme eller er komfortable med store gryter med fresende, kokende olje. Derfor kommer jeg med denne oppskriften på smakfulle donuts som man enkelt kan steke i ovnen.


Ovnsbakte Donuts

Ingredienser:

 • 475 g mel
 • 50 g sukker
 • 60 g smør
 • 1 dl vann
 • 1 ts salt
 • 2 ts tørrgjær
 • 2 dl melk
 • 3 ts vaniljesukker
 • 1 ts olje
 • Ekstra mel til kjevling

Vaniljeglasur:

 • 120 g melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2-4 ss vann

Sjokoladeglasur:

 • 100 g sjokolade
 • 0.5 dl fløte
 • 2 ss melis

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle.
 2. Varm opp smør, melk og vann i en kjele. Pass på at smøret er smeltet og la det avkjøle seg til det er fingervarmt.
 3. Rør inn melkeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene. Deigen skal være ganske bløt, men ikke direkte seig eller våt.
 4. Finn frem en bolle deigen kan heve i. Smør denne med olje. Ha deigen over i denne bollen. Dekk til med et kjøkkenhåndkle eller med plast, og la den stå på et lunt sted i 1,5-2 timer.
 5. Kjevle ut deigen på en melet overflate. Pass på at deigen ikke er for tynn, da blir donutsen sprø og det skal vi ikke ha noe av. Stikk ut sirkler med en smultringutstikker eller et kjøkkenglass.
 6. Legg de ferdige donutsene på et stekebrett. Og la de etterheve i ca. 30 minutter.
 7. Forvarm ovnen til 180 grader.
 8. Stek donutsen midt i ovnen i ca. 12 minutter.
 9. Mens de steker så blander du glasuren i en skål.
 10. Sjokoladeglasur: Kok sjokolade og fløte til en tykk saus, rør inn melis. Vaniljeglasur: Bland melis, vaniljesukker og vann.
 11. Dypp den ene siden av donutsen ned i en skål med glasur og strø på valgfri kakestrøssel, og legg den på en rist for å avkjøle seg og for å la glasuren stivne. Jeg pleier å dyppe to ganger etter glasuren har smeltet første gangen.
 12. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69893c3b0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69893d582', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69893e95f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: