Pasta med Quinoaboller

497

Spagetti med kjøttboller er en real klassiker blant de aller fleste barnefamilier. Men har du testet ut quinoaboller med den tradisjonelle tomatsausen? Quinoaboller er stappfullt av gode næringsstoffer og smaker skikkelig digg!

Pasta med quinoaboller (4-6 personer):

Ingredienser:

Quinoaboller:

 • 1,5 dl quinoa, ukokt
 • 2.5 dl røde linser
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 egg
 • 1 rød paprika
 • 20 g parmesan
 • 1 ts rosmarin
 • 1 stor brødskive uten skorpe
 • Smør/olje til steking

Tomatsaus:

 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 liten løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 4-5 ss tomatpure / ketchup
 • 1 dl kjøttbuljong
 • 1 ss oregano
 • Salt og pepper
 • Pasta

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Kok quinoa og røde linser som anvist på pakken. Avkjøl litt, mens du finhakker grønnsakene og river parmesanen. Stek grønnsakene raskt i et par minutter i en forvarmet stekepanne med litt smør/olje.  Legg brødskiva i kaldt vann i et par minutter. Bland så alle ingrediensene sammen i en food prosessor, husk å klemme ut vannet av brødskiva.
 3. Form deigen til boller ved hjelp av en skje og legg utover på et stekebrett med bakeark. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Stek så bollene i et par minutter i en oppvarmet stekepanne for å få en gyllen og god skorpe.
 4. Kok pastaen som anvist på pakken.
 5. For å lage sausen fres finhakket løk og hvitløk i en kjele. Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. Småputre i 10-15 minutter. Bruk en stavmikser til å jevne ut sausen. Smak til med salt og pepper
 6. Server med deilig, revet parmesan.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: