Vegetarpai med søtpotet og mozzarella

749

Pai til middag er alltid en slager! I tillegg til at det er utrolig godt så er pai helt perfekt til å få ryddet litt i grønnsaksskuffen. Denne paien har søtpotet og vårløk i seg, men du må gjerne bytte det ut med andre grønnsaker eller legge til noen om du ønsker det!

Vegetarpai med søtpotet og mozzarella (4-6 personer)

Ingredienser:

 • 100g speltmel
 • 100g havregryn/havremel
 • 100g smør, romtemperert
 • 100g kesam original
 • 7 egg
 • 1 ts chiliflak
 • 2 dl fløte/melk
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 spisspaprika
 • 2 vårløk
 • 1 mozzarella i skiver
 • 2-300 g søtpotet i småbiter

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Kjør havregrynene i en food prosessor til det blir havremel. Bland sammen havremelet, speltmel, kesam og romtemperert smør. Bruk gjerne henda til å kna alt sammen til en deig som du kjevler eller presser ut i en paiform på 28cm. Pass på at deigen dekker hele formen, også oppetter kantene. Prikk i deigen med en gaffel. Sett den midt i ovnen i 10-12 minutter.
 3. Kutt opp grønnsakene og mozzarellaen. Bland sammen fløte/melk sammen med egg og krydder.
 4. Ta paibunnen ut av ovnen. Ha i halvparten av mozzarellaen, paprikaen og all søtpoteten. Spre det godt utover. Hell over eggeblandingen, og legg resten av grønnsakene og osten på toppen. Stek midt i ovnen i cirka 25 minutter.
 5. Server sammen med litt salat.
 6. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: