Kaker og Dessert

Hjemmelaget vaniljeis med fudge uten ismaskin

1 Mins read

Sommeren er her og endelig ser det ut som varmen har kommet for å bli også! Hva er vel da bedre i varmen enn en kule eller tre med hjemmelaget vaniljeis? Det jeg synes er best med vaniljeis er at man kan ha nesten hva som helst i den og kan variere den slik at den får utallige smaker! Denne gangen har jeg kjørt på med biter av hjemmelaget sjokoladefudge, men alt fra sjokolade, bær, fudge og kjeks er godt, så her er det bare å prøve seg frem.

Iskake med fudge

Ingredienser:

 • 5 dl kremfløte
 • 1 boks kondensert melk
 • 2 vaniljestenger, kun frøene
 • 2 ts vaniljepulver
 • 1 sitron
 • Ca. 100g sjokoladefudge eller vanlig fudge delt i biter

Slik gjør du det:

 1. Kle en brødform eller annen form med stekepapir så isen blir lettere å ta ut av formen.
 2. Rasp skallet av halve sitronen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene.
 3. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk det til det blir en tykk krem. Rør inn fudgebitene med en slikkepott. Hold noen biter tilbake som du kan strø på til slutt.  
 4. Hell den tykke kremen i brødformen. Strø noen av fudgebitene på toppen av isen før du setter den i fryseren. Sett i fryseren i minst 6-8 timer. Gjerne over natta.
 5. Ta isen ut av fryseren 10-15 minutter før servering. Ha isen over på et fat hvis ønskelig ved servering.
 6. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573066fe4ff9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573066fe679c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Super Sjokoladeis

1 Mins read
Det er endelig sommer. Det er sol, og været har endelig begynt å gi oss varmere dager. Og varmere dager det betyr… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573066fe7fca', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d