Middag

Pasta Bolognese

1 Mins read

Med små barn i hus er det nesten en selvfølge at det må serveres pasta bolognese ved middagsbordet et par ganger i løpet av et år. Pasta bolognese er en rett som nesten aldri er lik her i heimen da jeg som oftest slenger i de grønnsakene som måtte passe i sausen. Kutter jeg opp grønnsakene i veldig små biter slik at de blir ordentlig møre og gode er det ingen som klager på at de må spise grønnsaker ved middagsbordet!

Pasta Bolognese kan man lage både raskt og bruke utrolig god tid på. Her er det bare tiden din som setter en stopper for det. Det går også an å ha sausen i en slow cooker gjennom dagen for å virkelig få trukket ut de gode smakene av råvarene.


Pasta Bolognese

Ingredienser:

 • 4-500 g spaghetti
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 2-3 gulrøtter
 • 2 dl kjøttbuljong
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 pk kjøttdeig
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • Olje/smør til steking
 • Basilikum eller koriander til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Ha olje/smør i en kjele på medium varme.
 2. Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter.
 3. Ha oppi kjøttdeig og pass på å få delt den så godt du kan med en sleiv eller lignende.
 4. Tilsett løk, gulrøtter og hvitløk mens kjøttdeigen steker. Stek det til kjøttdeigen er gjennomstekt.
 5. Tilsett hakkede tomater, buljong, sukker og krydder. La dette småkoke i 10-20 minutter, helt til alle grønnsakene er møre.
 6. Ta litt vann i en kjele og kok spagettien som anvist på pakken.
 7. Hell vannet av spagettien. Ha sausen og spagettien i serveringsboller eller sett kjelene på bordet slik at man kan forsyne seg selv.
 8. Dryss litt hakket koriander eller basilikum over sausen. Finn frem litt ost eller baguetter eller en lett salat.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b648aeda', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Hvite «kjøttboller» med spagetti

1 Mins read
Kjøttfrie middager trenger ikke være kompliserte eller ta lang tid å lage. Sleng sammen ingrediensene til de hvite “kjøttbollene” i en blender… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b648c18e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b648d8fe', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: