Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read

De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt i koppen. Jeg skal faktisk ikke lyve å si jeg gruer meg til det. Alle årstidene har noe magisk over seg. Personlig er jeg veldig fan av de kjølige, solrike høstdagene. Det er så koselig å være ute på sånne dager!

Høsten er jo også sesong for ganske mange grønnsaker, bær og frukter. En klassiker der er vel soppsesongen som nå begynner å blomstre. Om det er kantarellen, multene eller blåbærene som går av med seieren om mest plukkede, får tiden vise.

Her kommer en oppskrift på en lettvint kantarellsaus servert til pasta. Sausen passer ypperlig til andre retter og tilbehør også. Dette er en enkel saus som alle kan lage, og som får frem den gode kantarellsmaken.


Pasta med kantarellsaus

Deilig pasta dekket med en god, fyldig kantarellsaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course Main Course
Servings 4 stk

Ingredients
  

 • 1 pk pappardelle pasta ca. 500g tørr
 • 180 g kantareller
 • 3 stk hvitløksfedd
 • 3 dl fløte
 • 2 ss oyasaus
 • 1,5 dl hvitvin
 • 1 stk sjalottløk
 • Olje til steking
 • Parmesan og persille til servering

Instructions
 

 • Sett på en kjele med vann og kok pastaen som anvendt på pakken.
 • Vask kantarellene godt. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
 • Varm litt olje i en kjele på høy varme. Til sett kantarellene. La de steke i 4-5 minutter.
 • Tilsett sjalottløk og hvitløk. Rør godt og stek i rundt 1 minutt.
 • Hell i hvitvin, fløte og soyasaus. La den koke opp og småputre i rundt 10 minutter til den begynner å tykne. Ønsker du den enda tykkere tilsett 1 ss maisenna rørt ut i 2 ss vann.
 • Server med parmesan og fersk persille eller andre urter.
 • Nyt!

Notes

Det er mulig å bytte ut hvitvinen med samme mengde grønnsaksbuljong. 
Keyword kantarell, pasta
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a858eb2b89', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a858eb44b8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Hvite «kjøttboller» med spagetti

1 Mins read
Kjøttfrie middager trenger ikke være kompliserte eller ta lang tid å lage. Sleng sammen ingrediensene til de hvite “kjøttbollene” i en blender… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a858eb5bbe', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: