Middag

Elgburger med cheddar og ovnsstekte potetbåter

2 Mins read

Elgkjøtt er noe av det beste kjøttet som finnes. Den gode viltsmaken smaker ekstra godt med de riktige krydderne og det rette tilbehøret. Utenom mamma sine hjemmelagde elgkjøttkaker er det nok en skikkelig digg og saftig elgburger som trumfer lista med favoritter innenfor elgkjøtt.

Elgburgeroppskriften som kommer her er utrolig enkel, men så utrolig saftig! Servert sammen med ovnsbakte potetbåter er dette et skikkelig festmåltid som kan serveres og spises til hverdag og fest! Anbefaler også at dere dobler oppskriften på potetbåtene for de er farlige gode og forsvinner fort!

OBS! Husk at potetbåtene trenger lenger tid enn elgburgerne så start med potetbåtene i god tid før du starter med elgburgerne.


Elgburger med cheddar (6-8 burgere)

Ingredienser:

 • Ca. 800g elgkjøttdeig
 • 1 egg
 • 1,5 ts salt
 • 2 dl rømme
 • ½ løk, finhakket
 • 3-4 ss potetmel
 • 1 ts pepper
 • 1 ts hvitløkspulver
 • Ca. 100g revet cheddar
 • Smør til steking
 • Salat, tomat og løk (eller andre grønnsaker til burgeren)
 • Burgerbrød

Slik gjør du det:

 1. Bland alle ingrediensene sammen med elgkjøttdeigen i en bakebolle. La den stå kaldt i 5-10 minutter.
 2. Form burgerne til valgfri størrelse. Bruk en skje eller fingeren til å forsiktig grave en liten grop i midten av burgeren, pass på at du ikke skraper gjennom burgeren, og dryss oppi litt revet cheddar før du «pakker» inn osten i kjøttdeig.  
 3. Ha en kladd smør i en varm stekepanne. Ha oppi burgerne når smøret freser godt. Stek et par minutter på hver side, og ha den i en ildfastform.
 4. Sett den ildfasteformen nederst i ovnen (gjerne under potetene) og la stå der til maten skal serveres.
 5. Server i den ildfasteformen. Kutt opp grønnsaker og sett ut på bordet slik at alle kan bygge sin egen saftige elgburger.
 6. Nyt!

Potetbåtene som servers sammen med disse saftige elgburgerne er farlig gode. Til tross for at vi er en småbarnsfamilie må vi titt og ofte doble denne oppskriften da disse forsvinner fort!

Potetbåter med rosmarin

Ingredienser:

 • 5-6 poteter
 • 3 ss olje
 • ½-1 ts havsalt
 • ½ ts hvitløkspulver
 • 3 ts rosmarin

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 150 grader.
 2. Vask og del potetene i båter.
 3. Ha cirka 1 ss olje i en ildfastform. Legg alle potetbåtene i den ildfasteformen, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre.
 4. Ha over litt olje. Dryss over krydderet.
 5. Sett midt i ovnen i ca. 1 time. Pass på steketiden da den kan variere fra tykkelsen på potetbåtene!
 6. Server!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e019625aa', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e01963801', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e0196494c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: