Middag

Honningglasert ribbe med potet- og hvitløkspure

1 Mins read

Prøv en ny vri på svineribba.


Honningglasert ribbe

Ingredienser:

 • 2.5-3 kg svineribbe
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 rød chili
 • 20-30 g fersk ingefær
 • 1 dl soyasaus med mindre salt
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • 1 dl honning
 • 1ss olje

Potet- og hvitløkspure:

 • 6-8 poteter
 • 4 hvitløksfedd
 • 0.5 dl fløte
 • 2 ss smør
 • Gressløk/vårløk til pynt

Slik gjør du det:

 1. Start med å skjære av svoren på ribba. Legg den deretter i en stor ildfastform, et dypt stekebrett eller lignende.
 2. Sett ovnen på 100-125 grader.
 3. Gni ribba inn med salt, pepper og olje.
 4. Finhakk chili, ingefær og hvitløk. Bland det sammen med soyasaus og honning i en bolle.
 5. Bruk en pensel til å pensle rikelig med saus på ribba.
 6. Sett den midt i ovnen med et steketermometer på den tykkeste delen av ribba og ha aluminiumsfolie over.
 7. La den stå midt i ovnen i 5-6 timer, eller til den når en kjernetemperatur på 68-70 grader. Ta ut ribba og pensle med mer saus cirka hvert 45 minutt.
 8. Potet- og hvitløkspure: Vask og skrell potetene. Del de i halvdeler og kok dem møre. Hell av vannet, men spar på cirka 1 dl. Ha poteter, presset hvitløk, fløte og smør i en food processor og kjør alt til en jevn masse. Bruk eventuelt kokevannet du satt til side hvis du ønsker å spe på med væske.
 9. Ta ut og avkjøl ribba et par minutter før servering.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Kebabspyd av svin

1 Mins read
Grillsesongen er enda ikke over! Prøv ut disse superenkle kebabspydene med svinekjøttdeig! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ee71259e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Asiatisk Ribbe i Airfryer

1 Mins read
Ribbe er noe som passer året rundt. Enten det er snakk om juleribba, spareribs, ribbe på grillen eller ribbe med en god… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ee714839', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Panert svinefilet

1 Mins read
Panert svinefilet er en mettende, sunn og god middag. Server med grønnsaker og ris/poteter, og kanskje en saus, så blir dette en… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ee71873a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: