BakstKaker og Dessert

Krumkaker

1 Mins read

Krumkaker er et must å lage til jul. I tillegg til at den er en av de sju slaga så er disse kakene på topp 3 listen over hvilke julekaker som blir spist opp først. Det er ikke sjeldent at vi må lage krumkaker to ganger før julaften kommer.

Spis de alene eller server de sammen med is eller multekrem.


Krumkaker

Ingredienser:

 • 6 egg
 • 405 g sukker
 • 2 dl vann
 • 480 g mel
 • 2 ts kardemomme
 • 375 g smeltet smør

Slik gjør du det:

 1. Visp sammen egg og sukker til eggedosis.
 2. Ha deretter mel og kardemomme i røren og spe på med vann og smeltet smør. Rør godt til det er en jevn røre uten klumper.
 3. La det stå å hvile seg i 10-15 minutter (ca. like lang tid som du bruker til å finne frem og varme opp krumkakejernet).
 4. Ha en stor spiseskje midt på det forvarmede krumkakejernet og press jernet sammen. La det steke til den begynner å bli gyllen. Rull deretter krumkaken rundt en krumkakepinne og avkjøl på rist.
 5. Nyt eller putt i en lufttett boks.
You may also like
Bakst

Sjokoladekjeks med Ganache

1 Mins read
Hvis du ikke er så veldig begeistret for de tradisjonelle julekakene eller du bare har lyst til å prøve deg på noe… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6fb87492b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6fb876d5c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6fb8790e8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: