Bakst

Peppernøtter

1 Mins read

Peppernøtter er sprøe småkaker som hører julen til. Elsket av både store og små er disse en fryd for ganen. Peppernøtter er dessuten utrolig enkelt å lage og noe man fint kan bake sammen med barna. Putt de i en lufttettboks og oppbevar de på et kjølig og tørt sted, så holder de en god stund!


Peppernøtter

Ingredienser:

 • 250 g mørk sirup
 • 70 g smør
 • 200 g sukker
 • 5-600 g mel
 • 0.5 dl fløte
 • 1 ts anis, malt
 • 1 ts natron
 • 1,5 ts kanel
 • ½ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Kok sirup, sukker, fløte, og smør i en liten kjele. Pass på at alt er smeltet og blandet godt sammen. Slå av plata og la den avkjøle seg i 10-15 minutter.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør inn sirupblandingen. Hvis deigen virker veldig seig og løs, sett deigen kjølig i 10-15 minutter slik at den blir helt fast.
 3. Sett ovnen på 180 grader.
 4. Hell deigen ut på en melet overflate. Del den i fire deler. Rull disse fire delene til lange pølser som er cirka like tykke som fingeren din. Del pølsene opp i små deler på størrelse med tommelfingeren din. Rull de sammen til kuler.
 5. Legg kulene på et stekebrett kledd med bakepapir med litt mellomrom mellom hver kule.
 6. Sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
 7. Ta brettet ut og legg peppernøttene over på en rist for å avkjøles. Avkjøl helt.
 8.   Putt i en lufttett boks eller server.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e3a39d3d2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Julekonfekt

1 Mins read
Lag lekre julegaver til venner og familie med denne superenkle juleoppskriften! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e3a39ea2e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518e3a39fda2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: