KakerKaker og Dessert

Julefruktkake

1 Mins read

Julefruktkake er noe jeg alltid har hatt lyst til å prøve helt siden jeg så Minni Mus motta sin ekstremt tunge julekake i filmen “Mikke Mus og vennene hans feirer jul”. Denne julefruktkaken her kan nok sies å være lillebroren til den ordentlige engelske julekaka.

Julefruktkaka har en deilig smak av appelsin og sjokolade. Toppet med fruktblanding og en syrlig glasur.


Julefruktkake

Ingredienser:

 • 250 g smør, mykt
 • 300 g sukker
 • 4 egg
 • 3 ts vaniljesukker
 • 350 g mel
 • 3 ts bakepulver
 • 6 ss kakao
 • 50 g hakket sjokolade
 • 2.5 dl melk
 • 2 appelsiner, skallet

Topping:

 • 125 g melis
 • 1-2 ss sitronsaft
 • ½ eske fruktblanding

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen på 180 grader.
 2. Pisk sammen romtemperert smør, vaniljesukker og sukker.
 3. Tilsett ett og ett egg.
 4. Rør inn mel, bakepulver og melk.
 5. Del røra i to. I den ene røra blander du kakao og revet appelsinskall. I den andre røra blander du inn hakket sjokolade.
 6. Smør en spiral kakeform. Ha begge deigene i formen, rør rundt med en slikkepott slik at de blander seg lett sammen.
 7. Stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter.
 8. Velt formen over på et fat når du har tatt den ut av ovnen, og la den avkjøle seg.
 9. Ta forsiktig av formen.
 10. Bland melis og sitronsaft sammen. Synes du glasuren er for tykk kan du spe på med litt vann, er den for tynn spe på med mer melis.
 11. Ha glasuren på kaka og pynt med fruktblandingen.
 12. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137e8d1497f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137e8d15edb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Julecookies med nonstop

1 Mins read
Julen nærmer seg med stormskritt og hva er vel bedre enn å forberede julen med baking og førjulskos? Disse myke, søte julecookiesene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137e8d17381', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: