BakstKakerKaker og Dessert

Monkey Bread

1 Mins read

Monkey Bread, eller sticky bread som noen også kaller det, er en populær gjærbakst. Kaken minner veldig om kanelsnurrer i smaken og ingrediensene, men med litt andre metoder for smakssetting og oppbygging av deigen blir deigen til et smakfullt Monkey Bread.

Tør du å teste ut denne nye trenden?


Monkey Bread

Ingredienser:

 • 1 pk gjær
 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 3 dl melk
 • 460 g mel
 • 1 ts kardemomme

Fyll:

 • 125 g smør
 • 120 g sukker
 • 3 ss kanel

Slik gjør du det:

 1. Smelt smør i en kjele. Tilsett melken, og varm blandingen til den er fingervarmt (ca. 37 grader).
 2. Smuldre gjær i en bakebolle. Bland inn mel, sukker og smørblandingen. Elt alt godt sammen til du har en smidig deig.
 3. La deigen heve i 1 time.
 4. Smelt smøret til fyllet. Ha smøret i en bolle og bland inn sukker og kanel i smøret.
 5. Smør en spiral kakeform.
 6. Del deigen i mange små eller mellomstore boller. Dypp en og en bolle i skåla med smør, kanel og sukker. Stable de rundt i den smurte formen.
 7. Forvarm ovnen på 175 grader.
 8. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 35 minutter.
 9. Ta kaken ut av ovnen og legg den med en gang med åpningen ned på et fat. Avkjøl.
 10. Ta forsiktig av formen. Dryss litt melis over.
 11. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8695ba4fd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Herlig Hverdagsbrød

1 Mins read
Brød er nok det de aller fleste av oss spiser og/eller serverer opptil flere ganger i uka. Det finnes utrolig mange brødsorter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8695bb949', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Toppa Naanbrød

1 Mins read
Hvorfor ikke prøve å spise indisk på en litt annen måte enn den tradisjonelle saus og risen? Topp luftige, hjemmelagde naanbrød med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8695bcd52', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: