Bakst

Lussekatter

1 Mins read

Ferske lussekatter hører Luciadagen til. Dagen som ofte markeres på skoler og i barnehager med hvitkledde barn i fullsang foran spente foreldre, søsken og besteforeldre, avsluttes gjerne med dette gode bakverket.


Lussekatter (ca. 20 stk)

Ingredienser:

 • 150 g smør, mykt
 • 5 dl helmelk
 • 1 pk gjær
 • 2 ts gurkemeie / 1 g safran
 • 160 g sukker
 • 3 ts kardemomme
 • ¼ ts salt
 • 850 g mel
 • 1 egg til pensling
 • Rosiner til pynt

Slik gjør du det:

 1. Varm melken til den er fingervarm (ca. 37 grader)
 2. Smuldre inn gjæren, og rør den ut i melken. Tilsett gurkemeie/safran og rør godt.
 3. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en bakebolle.
 4. Rør inn melkeblandingen. Elt til du har en smidig og jevn deig.
 5. Tilsett smøret litt og litt, og la det eltes godt inn i deigen.
 6. La deigen heve i ca. 1 time.
 7. Hell deigen ut på en melet overflate. Del deigen i 20 emner. Trill pølser av deigen, og form lussekatter.
 8. Legg lussekattene over på et stekebrett. La de etterheve 15-30 minutter.
 9. Sett ovnen på 225 grader.
 10. Visp et egg i en bolle. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner.
 11. Sett lussekattene midt i ovnen i cirka 8 minutter.
 12. Avkjøl på rist.
 13. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7d05a2302', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Herlig Hverdagsbrød

1 Mins read
Brød er nok det de aller fleste av oss spiser og/eller serverer opptil flere ganger i uka. Det finnes utrolig mange brødsorter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7d05a3771', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Toppa Naanbrød

1 Mins read
Hvorfor ikke prøve å spise indisk på en litt annen måte enn den tradisjonelle saus og risen? Topp luftige, hjemmelagde naanbrød med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a7d05a4bd4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: