Middag

Kylling Korma

2 Mins read

Det indiske kjøkkenet byr alltid på smakfulle retter med mye smak. Kylling Korma er intet unntak. Kylling Korma er en mild kyllingrett men en deilig kremet saus med fyldig nøttesmak. Server med hjemmelagde nanbrød, mangochutney og ris så har du et måltid som er en konge verdig!

Denne oppskriften smaker akkurat som på restaurant!

Det tar gjerne litt ekstra tid å lage en så god middag, men det er så verdt det! Et godt tips før du skal lage denne retten er å lese gjennom oppskriften først og gjøre klar de elementene du kan før du starter på selve matlagingen. Når man først starter går det nemlig fort!


Kylling Korma

Ingredienser:

 • Ca. 1 kg kyllinglårfilet
 • 450 g naturell yoghurt
 • 150 g cashew nøtter
 • 3 løk
 • 3 dl fløte
 • 7,5 dl kyllingbuljong
 • 9 hvitløksfedd
 • Ca. 15-20 g fersk ingefær
 • 3 ts koriander, malt
 • 1,5 ss spisskummen
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ss chilipulver
 • 2 ts svart pepper
 • ¼ ts salt
 • 1 ts nellik
 • 1 ts kanel
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen alle krydderne i en skål. Sett til side.
 2. Skrell og skjær løken i strimler. Varm litt olje i en stekepanne, og ha oppi løken og strø over litt salt.
 3. Rør jevnlig på middels til høy varme, og brun løken. Pass på at du ikke brenner den. Bruning av løk tar ca. 20 minutter.
 4. Finn en stor kjele og ha godt med olje i den. Tilsett krydderet og bland dette med oljen.
 5. Tilsett kyllingen i biter, og rør inn i krydderet og oljen. La steke i cirka 2 minutter.
 6. Grov hakk hvitløk og fersk ingefær, og ha det i en food processor eller blender. Ha oppi 2-3 ss med vann og mos. Dette gir en jevnere saus. ELLER Finhakk ingefær og hvitløk. Dette gir en grovere saus.
 7. Hell hvitløksblandingen i gryta med kyllingen. La det stå i ca. 2 minutter før du tilsetter kyllingbuljong. La det småkoke i cirka 20 minutter.
 8. Mål opp cashewnøtter og ha i en blender sammen med den brunede løken. Tilsett 2 ss vann. Kjør til det blir en glatt mos.
 9. Ha cashewblandingen, fløte og yoghurt i gryta. La det småkoke i ca. 15 minutter.
 10. Smak til med salt og pepper. Pynt med fersk koriander og cashewnøtter.
 11. Server sammen med ris, raita, nan og en grønn salat.
 12. Nyt!
You may also like
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fef4997e7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fef49b015', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fef49c37a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: