Bakst

Pepperkakemuffins

1 Mins read

Muffins med smak av pepperkaker er en herlig vri på julens kanskje mest populære kaker. Enkel å lage og elsket av alle!


Pepperkakemuffins (ca. 12-15 stk)

Ingredienser:

 • 220 g mel
 • 0.5 dl helmelk
 • 70 g brunt sukker
 • 1 egg
 • 1 dl mørk sirup
 • 100 g smør, mykt
 • 3 ts vaniljesukker
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 1,5 ts ingefær
 • 1 ts kanel
 • ¼ ts muskat
 • ¼ ts allehånde
 • ½ ts nellik
 • ¼ ts salt

Topping:

 • 200 g smør, mykt
 • 1 pk melis (ca. 500 g)
 • 2 ss honning
 • 2 ts kanel
 • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Ha mel, bakepulver, natron, ingefær, kanel, nellik, muskat og salt i en bolle.
 3. Visp smør og sukker godt sammen.
 4. Tilsett sirup, egg og vaniljesukker i smør og sukkerblandingen.
 5. Spe på med melblandingen og melken.
 6. Ha røra i muffinsformene. C. 1-2 ss i hver form.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter.
 8. Avkjøl på rist.
 9. Ha 100 g smør i en kjele. Brun smøret og avkjøl det til fingertemperatur.
 10. Rør deretter inn resten av smøret og melisen.
 11. Tilsett honning, kanel og vaniljesukker. Rør til det er en glatt glasur.
 12. Pynt muffinsene.
 13. Nyt!

You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bff7d3ce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bff7f088', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bff80858', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: