Bakst

Grunnoppskrift på Indisk Naan

2 Mins read

Naan er nok et av verdens mest kjente indiske brød og tilbehør. Det finnes mange tusen forskjellige måter å lage disse smakfulle brødene på, og man kan både krydre og fylle de med all verdens av delikatesser enten man skal spise de som en egen rett, som tilbehør eller som en dessert. Hos oss bruker vi naan aller mest som tilbehør til varme, duftende indiske gryter. Og vi er nok av den vanlige typen hvor det går mest i helt plain naan og naan med hvitløk og koriander. Men intet krydder, urt eller fyll er feil, så her er det bare å prøve seg frem! Halvparten av moroa på kjøkkenet er tross alt å prøve ut nye ting!

Grunnoppskrift Naan

Ingredienser:

 • 3 ts tørrgjær
 • 5-600g mel
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 5 ss lunkent vann
 • 200 g naturell/gresk yoghurt
 • 2 ss olje
 • 1,5 dl varm melk

Topping (valgfri):

 • 3-4 hvitløksfedd
 • 1 bunt fersk koriander
 • 5-80 g smør

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen lunkent vann, gjær og sukker. Pass på at du får rørt det ut ordentlig. Ha plast over skålen og la den stå i ca. 20 minutter.
 2. Gjør klar alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn yoghurten.
 3. Varm opp melken til den er fingervarm (ca. 37 grader). Tilsett melken, olje og gjærblandingen i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene og yoghurten. Elt dette godt slik at du får en smidig og jevn deig. Dekk over bollen å la den stå å heve i 1-1,5 time på et lunt sted.
 4. Hopp over hvis du ikke skal ha topping! TOPPING: Smelt smøret på lav varme. Press hvitløken og ha i det smeltete smøret sånn at hvitløkssmaken virkelig setter seg i smøret. La den stå på lav varme til den skal brukes.
 5. Ha deigen på en melet overflate. Del deigen i 8-10 biter. Rull hver deigklump til en bolle og kjevle den avlang. Den skal ikke være så veldig tykk.
 6. Finn frem en stekepanne (helst av jern) la denne varme seg opp. Du skal ikke bruke noe olje eller smør, la panna være helt tørr. Legg oppi en eller to naan om gangen og la steke i ca. 3 minutter per side. De begynner å bli klare til å snus når du ser at deigen begynner å få litt «bobler».
 7. Ta ut og legg i en brødkurv med et kjøkkenhåndkle over for at de skal holde litt på varmen. Skal du ha topping pensler du de først med smørblandingen og drysser over finhakket koriander. Hvis du lager naan på forhånd ordner du toppingen rett før du skal spise.
 8. Nyt!


Test ut Naan til disse indiske favorittene:

Kylling Korma

Biryani

Butter Chicken

Tikka Masala

You may also like
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c455055b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c45530c2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Gratinert Kylling i Tandoorisaus

1 Mins read
Prøv saftig kylling med gode indiske smaker. Dette er en helt nydelig grateng stappfull av grønnsaker og gode smaker. Denne retten er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6c45547b5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

1 Comment

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: