Middag

Tostadas med kylling

1 Mins read

Tostadas er en samksrik fritert eller ristet rett som kommer fra det latinamerikanske kjøkkenet. Denne varianten her består av en helt fantastisk avokadokrem smurt tykt på en liten tortilla lefse og toppet med saftig kylling dekket med ristede sesamfrø.

Tostadas passer perfekt som en liten forrett eller som en enkelt rett på et tapasbord. Eller du kan lage flere store tostadas (istedenfor små slik jeg gjør her) og ha som en hel rett alene.


Tostadas med kylling (ca. 8 små tortillalefser)

Ingredienser:

 • 2 kyllingfileter
 • 2-4 ss sesamfrø
 • 1 ss soyasaus
 • 3 ss maizena
 • 1 avokado
 • 1 hvitløksfedd
 • ½ lime
 • ¼ rød chili
 • 8 små tortillalefser (lag selv eller stikk ut små lefser av store ferdige lefser)

Slik gjør du det:

 1. Del tørk av kyllingfiletene og skjær de opp i passe store strimler. Strimlene skal helst ikke være lenger enn tortillalefsene.
 2. Ha maizenaen på en tallerken og vend kyllingstrimlene i maizenaen et par ganger før du legger de en liten plastpose. Tilsett soyasaus i posen, knyt igjen og pass på at soyasausen blander seg godt ut med all kyllingen. Legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
 3. Kjør avokado, chili, hvitløk og limesaft i en food processor eller en blender slik at det blir en glatt avokadokrem.
 4. Varm en stekepanne uten olje eller smør. Start med å riste sesamfrøene til de får en gylden farge, og har de over i en skål eller på en tallerken. Følg på med å steke tortillalefsene uten olje eller smør. Legg de på et fat klare til å danderes.
 5. Ta kyllingbitene ut av kjøleskapet og vend de i sesamfrøene. Ha litt olje i stekepanna og stek kyllingstrimlene forsiktig til de er gjennomstekt og litt gylne.
 6. Ha cirka en spiseskje med avokadokrem på hver tortillalefse og legg en eller to kyllingstrimler over avokadokremen. Pynt gjerne med litt koriander eller noen limebåter og server.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Hvitløk- og pizzastykker

1 Mins read
OBS disse hvitløk- og pizzastykkene er svært avhengighetsskapende og det er stor fare for at du spiser mer enn en bit! Dette… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b2d8f305', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Uncategorized

Klassisk Potetsalat

1 Mins read
Potetsalat er en klassiker på koldtbordet like fult som en klassiker til grillmaten. Hjemmelaget potetsalat er virkelig prikken over i-en. Det er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b2d92647', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Sticky Honey Chicken

2 Mins read
Sticky Honey Chicken er en oppskrift på en sprø, søt og bare helt amazing, fingerlicking good kylling. Her blir kyllingen fritert to… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b2d95e28', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: