Kaker og Dessert

Panna Cotta

1 Mins read

Panna Cotta er en god dessert med masse deilig vaniljesmak, gjerne toppet eller servert sammen med bringebær- eller jordbærsaus. Desserten stammer opprinnelig fra Italia og serveres som oftest i høye glass og som porsjonsdesserter.


Ingredienser:

 • 5 dl kremfløte
 • 1 vaniljestang
 • 5 gelatinplater
 • 100 g sukker

Saus:

 • 200 g frosne jordbær eller bringebær
 • 100 g melis
 • 2-3 ss sitron- eller limesaft

Slik gjør du det:

 1. Start med å legge gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La det ligge i 5-10 minutter.
 2. Ha fløta i en kjele sammen med sukkeret. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frø og vaniljestang i kjelen.
 3. Kok opp på middels varme mens du rører jevnlig. Pass på at det ikke koker over eller svir seg i bunn.
 4. Ta kjelen av stekeplata. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de ut i kjelen. La blandingen stå å avkjøle seg mens du rører i ny og ne.
 5. Sett glassene du skal ha Panna Cottaen i kjølig. Hell panna cottaen over på glassene når den har stivnet til en tykk saus.
 6. Sett de i kjøleskapet til de har stivnet helt og frem til de skal spises. Hvor lenge de må stå er avhengig av mengden, type glass osv., men gi de minst 3 timer.
 7. For å lage sausen har du alle ingrediensene i en blender eller food processor og kjører til en jevn saus. Sil sausen slik at du ikke har noen klumper. Sett sausen kjølig til den skal serveres.
 8. Server Panna Cottaen med friske bær og rød saus, enten ferdig lagt opp eller la gjestene helle på saus selv.
 9. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513898a85f39', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Yoghurt Panna Cotta

1 Mins read
Lag denne litt sunnere desserten! Den smaker utrolig godt og er så enkel å lage. Pynt den med masse deilig, friske bær… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513898a8772a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kanelboller med kremost

1 Mins read
Kanelboller er noe av den beste gjærbaksten som finnes! Men har du noen gang prøvd disse godbitene i langpanne dekket med deilig,… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513898a8a6dd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: