FrokostLunsjVegetar

“Byggrynslunsj”

1 Mins read

Er det flere enn meg der ute som virkelig elsker byggrynslunsjen til Fjordland? Når den kom i butikken for en stund tilbake kjøpte vi dette hver eneste uke, problemet var at det var jo ikke bare jeg som likte denne grøten. Både mann og barn kunne også tenke seg et beger som mellommåltid eller som en rask frokost. Og la meg bare få si det sånn at å spise 2-3 sånne begre om dagen fort blir dyrt altså!

Da måtte vi rett og slett finne en annen måte å skaffe oss dette på, og løsningen ble denne oppskriften her. Denne oppskriften er nok til enten to store porsjoner, altså på tallerken, eller man kan dele det i små begre å sende med på skole og jobb eller i barnehagen. Det siste gjør vi titt og stadig, og denne “byggrynslunsjen” er perfekt å ha i et lite beger eller boks i matpakka. Fortelle meg gjerne hva du synes når du har prøvd oppskriften!


Byggrynslunsj (2 porsjoner)

Ingredienser:

  • 1-1,5 dl byggryn
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 ss vaniljesukker eller honning
  • 5 dl (hel)melk
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du det:

  1. Legg byggryn i kaldt vann kvelden før du skal koke grøten.
  2. Ha alt i en kjele og kok opp på medium varme, mens du rører jevnlig.
  3. Server varm eller kald.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: