Middag

Lasagne roser

2 Mins read

Alle kjenner vi til den klassiske lasagnen med en deilig tomatsaus, kremet ostesaus og stabler lag på lag med myke pastaplater. Dette er en klassisk rett elsket av mange. Jeg kan faktisk ikke komme på å ha møtt en person hittil som ikke liker lasagne!

Lasagne roser er en morsom vri på den elskede, italienske retten. Vær obs på at det kan bli litt gris på starten, men sluttresultatet er virkelig verdt det! Kanskje dette er retten som du kan imponere kjæresten eller familien med?

Tør du prøve å lage disse lasagne rosene til deg selv eller noen du er glad i?

OBS! Antall pastaplater man bruker vil avhenge av hvor stor form man bruker til oppskriften. Jeg skriver derfor en pakke, selv brukte jeg ca 1/2 pakke!

Lasagne roser

Ingredienser:

 • 1 pk lasagneplater
 • 150 g ost
 • 50-100 g mozzarella, revet (kan sløyfes)
 • Olje/smør til steking

Tomatsaus:

 • 1 pk kjøttdeig
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 løk
 • 1-2 gulrøtter
 • ¼ rød chili
 • ½ ts oregano

Hvit saus:

 • 100g ost
 • 3 dl melk
 • 2 ss smør
 • 2-3 ss mel
 • 1 ts salt
 • ½ ts muskat
 • ½ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Varm litt olje i en kjele og stek kjøttdeigen sammen med finhakket løk og hvitløk. La det frese et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Gulroten skal skjæres i små biter og chilien finhakkes. La det stå å småputre på lav varme til du skal bruke det. Rør i ny og ne.
 2. Finn frem en kjele med vann og begynn å kok vannet.
 3. Smelt smøret til den hvite sausen i en ny kjele. Rør inn melet når alt smøret er smeltet. Spe på med melk og rør inn litt og litt, la melken varme seg opp før du heller på mer melk. Ha i krydderet og la hele sausen bli varm før du tilsetter osten.
 4. Gjør klar en bakebolle med iskaldt vann. Kok et par pastaplater om gang i kjelen med vann. Pass på at de ikke klistrer seg sammen i kjelen, da blir de vanskeligere å jobbe med. En pastaplate bruker ca. 3-5 min på å bli ferdigkokt / al dente slik vi vil ha den. Ta ut de kokte platene og ha de rett i isbadet for å avkjøles, tørk av de og legg de på en ren overflate. Gjenta denne prosessen mens du fyller dem og legger i formen til du har nok pastaplater.
 5. Smør en form og ha den lett tilgjengelig. Nå skal vi fylle pastaplatene!
 6. Legg en pastaplate foran deg. Ta cirka 1 ss med hvitsaus og dryss et lett lag med mozzarella over. Legg en ny pastaplate over mozzarellaen og ta på 1-2 ss med tomatsaus. Rull dette forsiktig sammen og del rullen i to med en skarp kniv. Sett de to halvdelen på høykant i den smurte formen, start tett inntil formen og sett de heller mer fra hverandre når former er fylt. Gjenta til formen er fylt.
 7. Hell tomatsausen som er til overs innimellom rosene/rullene. Bruk en skje til det som er igjen av den hvite sausen og spre det utover toppen av formen. Dryss på med litt ost.
 8. Sett midt i ovnen på en forvarmet ovn på 180 grader. La den stå i 10-15 minutter til osten er smeltet.
 9. Server med salat og/eller hvitløksbrød.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f5ab60aba', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f5ab61e17', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f5ab63021', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: